Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σόιμπλε, ούτε έχω συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί του»

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σόιμπλε, ούτε έχω συνομιλήσει τηλεφωνικά μαζί του»

Οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα παρά μόνο τον κ. Τσίπρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα ή να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση ή να πάει σε εκλογές. Όπως είπε θα είναι ασυγχώρητο να επαναληφθεί η ίδια τακτική και να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, μέχρι τον Ιούλιο που τελειώνουν τα λεφτά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κρατηθεί στη ζωή αυτή η κυβέρνηση με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως τόνισε, είναι έτοιμη για εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προσωπικές αναφορές. «Και εγώ έχω διαφορές με τον κ. Σόιμπλε και διαφωνώ μαζί του ότι μπορεί με τα υψηλά πλεονάσματα να ξεφύγουμε από την ύφεση, αλλά άλλο είναι η διαφωνία και άλλο να καταφεύγεις σε προσωπικούς υπαινιγμούς, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας και μετά να τα παίρνεις πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν η θέση της ΝΔ κατά του επιδόματος στους συνταξιούχους ήταν αποτέλεσμα τηλεφωνήματος του κ. Σόιμπλε, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε δηκτικά: «Εγώ δεν έχω συναντηθεί ποτέ με τον κ. Σόιμπλε και ούτε έχω συνομιλήσει ποτέ τηλεφωνικά μαζί του». Με φιλοπαίχνιδα διάθεση συμπλήρωσε: «Αν τηλεφώνησε θα μίλησε με το τηλεφωνικό κέντρο της ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι και εκείνος θα έδινε το πλεόνασμα αλλά θα το έδινε σε συνεννόηση με τους εταίρους, έτσι ώστε να μη ζητούν μετά επιστολές μετανοίας όπως γίνεται τώρα και με διαφορετική κατανομή. «Αν γινόταν αλλιώς, θα έπιαναν τόπο τα χρήματα γιατί θα πήγαιναν πραγματικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη», είπε, συμπληρώνοντας ότι η εντύπωσή του είναι πως οι εταίροι δεν θα είχαν αντίρρηση να δοθεί το πλεόνασμα με ένα στοχευμένο σχήμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο αφορά την πιθανότητα εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι προτιμά τον σταυρό από τη λίστα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.