Ποιους προορίζει ο Κ. Μητσοτάκης για το οικονομικό επιτελείο σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας

Ποιους προορίζει ο Κ. Μητσοτάκης για το οικονομικό επιτελείο σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνει προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης στη στελέχωση της ομάδας που θα ασχοληθεί, μαζί με το οικονομικό πολιτικό επιτελείο, στην προώθηση μέτρων που θα αλλάξουν τη συνολική εικόνα και μορφή της οικονομίας. 

Όπως τονίζουν συνεργάτες του «το πρώτο και κύριο είναι να αλλάξει το γενικότερο κλίμα, ώστε να υπάρξει ένα θετικό σοκ στις αγορές και στον επιχειρηματικό κόσμο, το οποίο και θα δημιουργήσει τις συνθήκες ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Τα πρόσωπα

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ομάδα αυτή θα προέρχονται από τον πανεπιστημιακό και τον τραπεζικό τομέα, καθώς και από τον χώρο των επιχειρήσεων και θα αξιολογηθούν (από μία μακρά λίστα) με βάση τα βιογραφικά τους, αλλά και την έως τώρα επαγγελματική τους πορεία και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα προέρχονται μόνο από τον αυστηρά κομματικό χώρο της ΝΔ.

Πληροφορίες φέρουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή στην ομάδα αυτή του Θαν. Γόντικα, που εργάζεται σε κορυφαία θέση σε τράπεζα του εξωτερικού, καθώς και του επίσης τραπεζικού στελέχους Μίνωα Μωυσή και καταβάλλει ο ίδιος προσπάθειες να τους πείσει να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπολογίζει επίσης στον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδ. Πελαγίδη, στον καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, Μιχ. Αργυρό, καθώς και στην οικονομολόγο Μιρ. Ξαφά, που εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΔΝΤ.

Στα υπ΄ όψιν του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκονται επίσης ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ, Ν. Σοφιανός, ο οποίος ενδέχεται να είναι και υποψήφιος βουλευτής, οπότε μπορεί να υπολογίζεται και για το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο, καθώς και ο Στ. Πέτσας, που προέρχεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ήταν στην ομάδα των διαπραγματευτών με την τρόικα το διάστημα 2012-2014.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη στελέχωση της ομάδας, τέλος, ακούγονται τα ονόματα του οικονομολόγου Σωτ. Χήνου, του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών Αιμ. Στασινάκη, καθώς και του στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, Βασ. Σπανάκη, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και σήμερα είναι γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.