ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ντ. Μπακογιάννη μέσω Twitter: «Δε νοείται αυτή η καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό»

Ντ. Μπακογιάννη μέσω Twitter: «Δε νοείται αυτή η καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό»

Τους λόγους που καθυστερεί η έναρξη της μεγάλης επένδυσης στο χώρο του άλλοτε αεροδρομίου του Ελληνικού, η οποία θα προκαλέσει έκρηξη ανάπτυξης και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας στην περιοχή, ζητά να μάθει με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη επισημαίνει στο ερώτημά της μία σειρά παραλείψεων, εξαιτίας των οποίων έχει θέσει εκτός στόχων το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου έργου. Όπως τονίζει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η συγκεκριμένη επένδυση θα ανοίξει τουλάχιστον 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα συνολικά κεφάλαια που θα επενδυθούν ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας«ανάρτησε» και στο twitter τον προβληματισμό της, γράφοντας χαρακτηριστικά: 

Αναλυτικά η ερώτηση της κας. Μπακογιάννη αναφέρει:

«Στις 21/9/16 κυρώθηκε από τη Βουλή η από 14/11/14 σύμβαση αγοραπωλησίας  για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. και η από 19/7/16 τροποποιητική σύμβαση που αφορούσαν το μείζονος σημασίας έργο της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου του  Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου του Αγίου  Κοσμά.

Με βάση τα οριζόμενα στην ανωτέρω σύμβαση, η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. και η καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος ύψους 315 εκ. ευρώ θα έπρεπε να λάβει χώρα έως τις 14/11/16, ώστε εν συνεχεία να ξεκινήσουν τα έργα στην περιοχή που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση τόνωση της εθνικής οικονομίας με τη δημιουργία περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας και την επένδυση κεφαλαίων άνω των 7 δις. 

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, στις 14/11/16 δεν πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών, ούτε καταβλήθηκε η πρώτη δόση των 315 εκ , ενώ έως και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί  καμία νεώτερη ημερομηνία υλοποίησης των ανωτέρω». 

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση έως τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, ώστε να ακολουθήσει και η καταβολή του τιμήματος της πρώτης δόσης των 315 εκ.;

2. Πότε  προγραμματίζεται τελικά η πλήρωση των προβλεπόμενων στη σύμβαση αναβλητικών αιρέσεων και η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για  την έναρξη της επένδυσης των 7 δισ.;

3. Εκτός από την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, ποιες από τις υπόλοιπες συμβατικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί. Ειδικότερα:

Πότε πρόκειται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης  της περιοχής;

Πότε θα προκηρυχθεί ο προβλεπόμενος διεθνής διαγωνισμός για την χορήγηση άδειας καζίνο; 

Πότε πρόκειται να συσταθεί ο προβλεπόμενος δημόσιος φορέας,  ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση του Μητροπολιτικού Πάρκου και των κοινοχρήστων χώρων;

Πότε σχεδιάζετε να μετεγκαταστήσετε το σύνολο των δημοσίων φορέων και να απομακρύνετε τους εγκατεστημένους πρόσφυγες  ώστε το ακίνητο να παραδοθεί ελεύθερο, όπως η σύμβαση απαιτεί, για την έναρξη της επένδυσης;

4. Πότε θα εκδοθούν οι εκκρεμείς  πράξεις χαρακτηρισμού του πρώην αεροδρομίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, κατόπιν γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβούλιου (ΚΑΣ), και για ποιο λόγο πρόεκυψε θέμα αρχαιολογικού χώρου τον Αύγουστο του 2016, τη στιγμή που ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από το 2011 και στο παρελθόν είχε προηγηθεί η κατασκευή ολυμπιακών έργων, αμαξοστασίου τραμ κ.α., χωρίς καμία παρέμβασή του ΚΑΣ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Έχει κλείσει οριστικά το θέμα κήρυξης των Νεώτερων Μνημείων, το οποίο επίσης ανέκυψε αιφνιδιαστικά τον Αύγουστο του 2016 ή πρόκειται να υπάρξουν και νέες προτάσεις προς κήρυξη;». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.