ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα Δημοσκόπηση: Για αυτοδυναμία πάει ο Μητσοτάκης

Νέα Δημοσκόπηση: Για αυτοδυναμία πάει ο Μητσοτάκης

H Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση βρίσκεται μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με 11,7 μονάδες .

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 27,4% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ (5%), Χρυσή Αυγή (4,5%), Ενωση Κεντρώων (2,4%), Το Ποτάμι (1,7%), Λαϊκή Ενότητα (1,2%), Πλεύση Ελευθερίας (1,2%), ΑΝΕΛ (1%), ΛΑΟΣ (1%), Ελληνική Λύση (1%). Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 10,6%, το 7% απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει και το 5% απάντησε άκυρο/λευκό.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 39,6%, έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής (8,1%), ΚΚΕ (6,7%), Χρυσή Αυγή (6%), Ενωση Κεντρώων (3,2%), Το Ποτάμι (2,3%), Λαϊκή Ενότητα (1,6%), Πλεύση Ελευθερίας (1,6%), ΛΑΟΣ (1,4%), Ελληνική Λύση (1,4%) και ΑΝΕΛ (1,3%).

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται καθαρή πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προκρίνει το 42%, ενώ το 33% είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση και το 19% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Το 66% θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, ενώ το 28% πιστεύει ότι αυτό δεν είναι πιθανόν. Πάντως, το 71% απαντά ότι διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών και το 64% είναι υπέρ της απόρριψής της από τη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας 28% έναντι του 18% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 35% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, το 34% απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους έκανε καλύτερη εντύπωση με την παρουσία και τις δηλώσεις του, ενώ το 16% απάντησε ο κ. Τσίπρας, ενώ το 37% απάντησε «Κανένας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.