Τασούλας: Χωρίς φραγμούς και τσίπα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Υπερταμείο

Τασούλας: Χωρίς φραγμούς και τσίπα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για το Υπερταμείο

Με αφορμή την δημοσίοποίηση των ακινήτων στο νομό Ιωαννίνων που η Κυβέρνηση μεταβίβασε στο Υπερταμείο, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλούν νέες ζημιές στη χώρα.

Μόλις ανέκυψε το σοβαρότατο θέμα της μεταβίβασης προς το Υπερταμείο σημαντικών πολιτιστικών μνημείων της χώρας, κόντρα στο Σύνταγμα, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Ζορμπά δήλωσε στις 21/9 ότι “ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε είναι ακατανόητος, γιατί από το νόμο εξαιρούνται ρητά τα ακίνητα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά”. Αμέσως μετά στις 22/9 η διοίκηση του Υπερταμείου δήλωσε: “Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μεταβιβάζονται αρχαιολογικά μνημεία ή ακίνητα”. Και ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψέλλιζε αυτές τις δικαιολογίες πληροφορίες απ’όλη την Ελλάδα απεκάλυπταν Μουσεία ολόκληρα και εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους να έχουν μεταβιβαστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις. Ώσπου ήλθαν και τα αποκαλυπτήρια και για το νομό Ιωαννίνων! Το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχέ Τζαμί, το Αρχοντικό Μίσιου, το Τζαμί Καλούτσιανης, οικόπεδα εντός του Κάστρου, τα κτίρια του Μενδρεσέ μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, το ΕΑΝΚΙ, αθλητικοί χώροι στη Λιμνοπούλα, και σημαντικά δημόσια κτίρια, μεταξύ άλλων, όλα μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο μέσα από μία απαράδεκτη προδικασία μυστικότητας, και από μία απροκάλυπτη ψευτιά.

Η Νέα Δημοκρατία απ’ την πρώτη στιγμή κατήγγειλε έντονα αυτές τις αδιανόητες παραχωρήσεις που όσον αφορούν πολιτιστικούς χώρους και μνημεία είναι και ευθέως αντισυνταγματικές, από μία επικίνδυνα καταστροφική πλέον απερχόμενη Κυβέρνηση που ενώ πνέει τα λοίσθια σκορπάει νέες ζημιές για τη χώρα. Από την άλλη πλευρά και κεντρικά και τοπικά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και πληττόμενους φορείς θα οργανωθεί η με κάθε νόμιμο τρόπο προσπάθεια αποτροπής αυτής της τερατώδους και ενάντια στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για τους εμπνευστές της, που μέχρι την τελευταία στιγμή χυδαία και μάταια ψευδολογούσαν ότι δήθεν δεν τρέχει τίποτε αξίζει να παραδοθούν στη χλεύη και περιφρόνηση του ελληνικού λαού που αντιλαμβάνεται δυστυχώς ολοένα και περισσότερο γιατί κάθε μέρα που περνάει με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο στην εξουσία η χώρα και τα συμφέροντά της υπονομεύονται βάναυσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.