ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

NΔ: «Είχαν συμφωνήσει στην “Μακεδονία του Ίλιντεν” – Ανεύθυνοι χειρισμοί Τσίπρα-Κοτζιά»

NΔ: «Είχαν συμφωνήσει στην “Μακεδονία του Ίλιντεν” – Ανεύθυνοι χειρισμοί Τσίπρα-Κοτζιά»

«Στα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τρίτη στην Καθημερινή, στα οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται η σύγκλιση για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» και αποτυπώνεται η βιασύνη του Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του Σκοπιανού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

Όπως αναφέρει η Πειραιώς:

•Επιβεβαιώνεται, πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η κυβέρνηση στο πρώτο στάδιο της μυστικής διαπραγμάτευσης συμφώνησε στο απαράδεκτο όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Και υπαναχώρησε μόνο μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το όνομα αυτό αποτελούσε την επιτομή του αλυτρωτισμού της γειτονικής χώρας.

•Επιβεβαιώνεται ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την πρώτη στιγμή σε όλους ξεκάθαρη καθώς είχε γίνει απολύτως αντιληπτό, όχι μόνο στη διεθνή κοινότητα, αλλά και στην ηγεσία της Π.Γ.Δ.Μ. ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επρόκειτο να συναινέσει σε μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, είτε σήμερα, είτε -πόσο μάλλον- ως επόμενη κυβέρνηση. Είναι, δε, τραγική ειρωνεία ότι η επιβεβαίωση αυτή συμπίπτει με τη νέα θρασύτατη επίθεση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία.

•Το σημαντικότερο όλων, όμως, από τις σημερινές αποκαλύψεις της Καθημερινής είναι ότι σύσσωμη η ηγεσία των Σκοπίων διαπιστώνει ότι η χώρα τους δεν θα βρει πιο βολική ελληνική κυβέρνηση από αυτή του κ. Τσίπρα. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρουσιάζεται πρόθυμη να κλείσει μια συμφωνία άρον-άρον παραχωρώντας “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Και φυσικά η κυβέρνηση των Σκοπίων έσπευσε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία εφαρμόζοντας την τακτική: “τώρα που γυρίζει”.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «από όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο πια γιατί οι ανεύθυνοι χειρισμοί των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχαν ως κατάληξη μια εθνικά επιζήμια συμφωνία για τη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως γίνεται ξεκάθαρη, συνεχίζει η ΝΔ, και η απόλυτη συνενοχή του κ. Καμμένου που τους έδωσε το στυλό για να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, παριστάνοντας τον διαφωνούντα ενώ μέχρι και σήμερα στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.