Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ- Ο Γ.Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής;

Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ- Ο Γ.Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, με έναν λιτό τρόπο, για πρώτη φορά επισήμως ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πέντε περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Σε ότι αφορά την μεγάλη περιφέρεια Αττικής, πληροφορίες του pronews.gr, αναφέρουν πως έχει αποδειχθεί ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης ο οποίος θα είναι και το μεγάλο φαβορί λόγω της εκλογικής βάσης και αποδοχής που έχει.

Επίσης κατά τα φαινόμενα αποδέχτηκε να μην κατέβει υποψήφιος στο Δήμο της Αθήνας ώστε να μην υπάρξει αντίβαρο στην υποψηφιότητα Κ.Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, όπου περιοδεύει από το πρωί, θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ.

Συνεπώς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα.

Να σημειώσουμε ότι στο Βόρειο Αιγαίο είχε γίνει έντονη συζήτηση στην Πειραιώς για επιλογή άλλης υποψηφιότητας, αλλά τελικά επελέγη η λύση της στήριξης της κ. Καλογήρου.

Σε µια ακόµα κερδισµένη περιφέρεια, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο εκλεγµένος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος.

Πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα δοθεί και στον κ. Μέτιο το «χρίσµα», ανεβάζοντας συνολικά σε έξι τις «σίγουρες» υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιπες επτά, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από την Άρτα, θα γίνουν γνωστές μέσα στο προσεχές δεκαήμερο.

«Σε πολιτικό ρίσκο η χώρα λόγω Τσίπρα-Καμμένου»

Την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην Αρτα τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή προκειμένου να θωρακιστεί από παράπλευρες απώλειες, όπως με το χρηματιστήριο και τις τράπεζες.

«Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο με τους Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Δεν έχουν σχέδιο. Δυστυχώς η πορεία από τότε δεν ήταν η αναμενόμενη ήδη από τις αρχές του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση. αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το Σκοπιανό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν παρέδωσε την γλώσσα και την ταυτότητα στα Σκόπια: « Ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον Ελληνικό λαό καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζε την πλήρη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ δεν θα την κυρώσει. Αν οι συνταγματικές αλλαγές δεν προχωρήσουν στα Σκόπια τότε οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση και όσο θα προχωρούν στα επόμενα βήματα, δημιουργούνται τετελεσμένα και θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την συμφωνία».

Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας τάχθηκε εναντία της αλλαγής του άρθρου 3 του Συντάγματος και τόνισε ότι οποίες αλλαγές γίνουν από την κυβέρνηση θα είναι τεχνητές.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα πάρει μέρος στην αναθεώρηση του Συντάγματος αν δεν περιλαμβάνονται εμβληματικά άρθρα όπως το άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

“Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα απολύτως προφανή, η διαδικασία τότε είναι αποφασισμένη να αποτύχει” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.