ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης μαζί στο συνέδριο του ΕΛΚ- Τι συμβολίζει;

Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης μαζί στο συνέδριο του ΕΛΚ- Τι συμβολίζει;

Μαζί θα ταξιδέψουν στο Ελσίνκι, στις 6 Νοεμβρίου, για το συνέδριο του ΕΛΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα γενέθλια του κόμματος πριν δυο εβδομάδες και ο πρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε τον κ. Μεϊμαράκη να είναι παρών στις διεργασίες που θα λάβουν χώρα στη φιλανδική πρωτεύουσα, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό.

Άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος της παράταξης να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και η πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ταξιδέψουν μαζί στο συνέδριο του ΕΛΚ, όπου η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά θα επιλέξει τον υποψήφιο της, για την ηγεσία της νέας ευρωπαϊκής επιτροπής, αποτελεί μια κίνηση ενότητας και υψηλού πολιτικού συμβολισμού.

Για τη ΝΔ, ειδικά αν προηγηθούν των εθνικών, οι ευρωεκλογές θεωρούνται ως η μάχη των μαχών, που θα δώσουν το στίγμα και για τις κάλπες για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στο Ελσίνκι το ΕΛΚ θα αποφασίσει τον υποψήφιο του ανάμεσα στον γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ και τον φινλανδό Αλεξάντερ Στουμπ.

Με τις λαϊκίστικες φωνές και τα άκρα να ενισχύονται σε ολόκληρη την Ευρώπη – ειδικά με όσα συμβαίνουν στην Ουγγαρία με τον Όρμπαν και την Ιταλία με τον Σαλβίνι – η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, εκτός από την εκ νέου πρωτιά του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές, με την καμπάνια που θα κάνει επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα κατά του λαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που θα έχουν κεντρικό ρόλο στην καμπάνια του ΕΛΚ, καθώς η ΝΔ είναι το μόνο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, που εκτιμάται ότι θα κερδίσει εθνικές εκλογές και μάλιστα σημειώνοντας άνοδο των ποσοστών του. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το έχει επιτύχει με μετριοπαθή λόγο και αποφεύγοντας τις εύκολες υποσχέσεις.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θεωρείται στο ΕΛΚ μια μετριοπαθής φωνή και από τη συμμετοχή του ως πρόεδρος της ΝΔ σε παλαιότερες συνόδους, αλλά και με βάση τη συμμετοχή του, τα τελευταία χρόνια, στο συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Η παρουσία του στο Ελσίνκι εκτιμάται ότι θα αποτελέσει άλλο ένα μήνυμα της ΝΔ κατά των λαϊκίστικων φωνών που υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό του ΕΛΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.