ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Κύρτσος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πλέον έχει εξασθενημένες προοπτικές»

Γ.Κύρτσος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών πλέον έχει εξασθενημένες προοπτικές»

Εξασθενημένη χαρακτηρίζει την προοπτική να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο Sputnik. Παράλληλα τόνισε ότι είναι εντυπωσιακό το άδειασμα που έγινε στον Νίκο Κοτζιά ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επισπευθεί ο χρόνος των εκλογών λόγω κάποιου «ατυχήματος».

«Πιθανό είναι ο Πρωθυπουργός να εκβιάζεται και αυτήν την εντύπωση δίνει ο κύριος Τσίπρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο και με βάση το ρεπορτάζ κανείς δεν υπερασπίστηκε τον Κοτζιά, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε» εκτίμησε ο κ. Κύρτσος.

«Ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα έπρεπε να τον στηρίζουν εφόσον συνεργάστηκαν και συμφωνούν για το ονοματολογικό, αλλά στην πράξη τον άδειασαν προτιμώντας τον Καμμένο. Αυτό μπορεί να έχει σχέση με τον πραγματικό πολιτικό ρόλο που παίζει ο Καμμένος σε ότι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση στέλνει «μηνύματα αστάθειας και είναι μπερδεμένη. Η προοπτική να περάσει η συμφωνία Τσίπρα — Ζάεφ μπορούμε να πούμε ότι έχει εξασθενήσει γιατί ένας από τους αρχιτέκτονες αυτής της συμφωνίας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Θα δούμε σε εξέλιξη όμως τις μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν από την πλευρά των Σκοπίων και της Αθήνας» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής αναφέρει ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη συμπόρευση. «Δεν ξέρω όμως αν θα γίνει κάποιο ατύχημα καθώς στην πολιτική υπάρχει πάντα το στοιχείο του απρόοπτου. Όπως δεν ξέραμε πριν από μια εβδομάδα ότι ο Κοτζιάς θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση έτσι και τώρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι ακριβώς θα γίνει. Σε μια κατάσταση που η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη δημοσκοπικά, πολιτικά και εθνικά μπορεί να συμβεί κάτι και να επιταχύνει τις εξελίξεις. Βρισκόμαστε σε μια τελική προεκλογική ευθεία αλλά δεν ξέρουμε το μήκος της, τη διάρκειά της, ενώ δημιουργείται και ένα κλίμα πόλωσης με χαρακτηριστικές και τις δηλώσεις Πολάκη», επισήμανε.

Αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο εξέφρασε την άποψή ότι «κάνει πλάτες αναφορικά με το ονοματολογικό στον Τσίπρα διαφωνώντας παράλληλα». Αναλυτικότερα υποστήριξε ότι διαφωνεί αλλά δεν θέτει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της οπότε της δίνει τα χρονικά και πολιτικά περιθώρια που χρειάζεται».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υποστήριξε υπάρχει μια σχέση εξάρτησης Τσίπρα — Καμμένου που δεν ερμηνεύεται με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους. «Θεωρητικά έχουν βασικές διαφωνίες. Ιδεολογικά κινούνται σε διαφορετικούς χώρους, μάλιστα ο κ. Τσίπρας συνηθίσει να περιγράφει ένα άνοιγμα στην κεντροαριστερά ενώ είναι αγκαλιά με τον Καμμένο. Παράλληλα εξακολουθεί να καταγγέλλει την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά για δεξιά απόκλιση ενώ εξακολουθεί να είναι αγκαλιά με τον Καμμένο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.