ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίκαιρη Ερώτηση Κουμουτσάκου σε Τσίπρα για τουρκικές προκλήσεις: «Πριν λίγες μέρες μας έλεγες πως το κλιμα βελτιώθηκε»

Επίκαιρη Ερώτηση Κουμουτσάκου σε Τσίπρα για τουρκικές προκλήσεις: «Πριν λίγες μέρες μας έλεγες πως το κλιμα βελτιώθηκε»

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τέλος Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η βελτίωση του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και η επαναφορά της θετικής ατζέντας στα θέματα που αφορούν στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών».

Ωστόσο, λιγότερο από ένα μήνα μετά, η τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο (παραβιάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις) παρουσιάζει ιδιαίτερη αναβάθμιση στα ποσοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν τη συμπεριφορά προστέθηκαν η παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία στις 16/10 με την οποία δεσμεύει την περιοχή της Ικαρίας, καθώς και η έκδοση (επίσης στις 16/10) παράνομης NAVTEX, και η αποστολή του ‘Μπαρμπαρος’ στην περιοχή όπου τέμνονται οι θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε «Με εντεινόμενο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε την αυξημένη τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα στο Αιγαίο και ευρύτερα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι οι τουρκικές αυτές ενέργειες και η ρητορική που τις συνοδεύει βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το αισιόδοξο κλίμα που εκπέμφθηκε από την πρόσφατη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Με αυτήν τη βάση, ο κ. Πρωθυπουργός καλείται να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την κατάσταση, την πορεία και την προοπτική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, λαμβανομένης επίσης υπόψιν της ενδεχόμενης επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό».

Συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός ερωτάται:

1. Που οφείλεται η καταφανής αναντιστοιχία του κλίματος αισιοδοξίας που εξέπεμπε η κυβέρνηση στο τέλος Σεπτεμβρίου και της σκληρής πραγματικότητας έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λίγες μέρες μετά;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2. Για ποιο λόγο δεν λειτούργησαν οι περιβόητοι δίαυλοι επικοινωνίας που ισχυρίζεται ότι έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και τι προτίθεσθε να κάνετε προς το σκοπό της βελτίωσης των διμερών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.