Ερώτηση Μ.Βαρβιτσιώτη για τις συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ στο προσφυγικό

Ερώτηση Μ.Βαρβιτσιώτη για τις συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ στο προσφυγικό

«Εξηγήσεις» για τις συμβάσεις σίτισης των προσφύγων και μεταναστών που συνάπτει το υπουργείο Άμυνας με τη διαδικασία του κατεπείγοντας, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ – βουλευτής Β’ Αθήνας.

«Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν από διαδοχικά δημοσιεύματα, και παρά τον έλεγχο που διεξάγει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός καταπολέμησης της απάτης (OLAF) για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται στο ζήτημα της σίτισης προσφύγων και παράνομων μεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας, η Κυβέρνηση συνεχίζει ακόμα και τώρα να ακολουθεί την ίδια πρακτική: Των διαβλητών διαγωνισμών, με κατεπείγουσες διαδικασίες», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ.Βαρβιτσιώτης και συνεχίζει:

«Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός συνεχίζει να απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού εξακολουθεί να μην απαντά στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Απαξιώνοντας δι’ αυτού του τρόπου τους δημοκρατικούς θεσμούς και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα συσκότισης αυτής της υπόθεσης θα αποτύχει καθώς ο έλεγχος από τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να σταματήσει».

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ.Βαρβιτσιώτης ερωτά:

-Πόσες συμβάσεις για τη σίτιση προσφύγων και παράνομων μεταναστών έχει συνάψει τα τελευταία τρία χρόνια το Υπουργείο Άμυνας και με ποιες διαδικασίες;

-Πόσα χρήματα έχουν διατεθεί συνολικά από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αμύνης για τη σίτιση προσφύγων και παράνομων μεταναστών; Και πόσα από αυτά έχουν, μέχρι στιγμής, καλυφθεί από την έκτακτη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τη χώρα μας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.