Γεωργιάδης: «Η ΝΔ ζητεί κατάργηση και όχι αναστολή του νόμου για την περικοπή των συντάξεων»

Γεωργιάδης: «Η ΝΔ ζητεί κατάργηση και όχι αναστολή του νόμου για την περικοπή των συντάξεων»

«Η αναστολή είναι στην ουσία αναβολή, δεν είναι ακύρωση αυτού του μέτρου». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης,για την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019, πρόθεση που αποτυπώθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η ΝΔ ζητά την κατάργηση -παντελώς- της πρόβλεψης για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, δεν θέλουμε αναστολή, θέλουμε κατάργηση, αυτό ζητάμε και αυτή ήταν η τροπολογία που καταθέσαμε το καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας πως στην παρούσα φάση η μη περικοπή «θα περάσει από την Κομισιόν και την Ευρώπη, δεν ξέρω με ποια μορφή, αν θα είναι οριστική διαγραφή του νόμου, όπως λέμε εμείς, ή θα είναι αναστολή για έναν χρόνο υπό την αίρεση του πλεονάσματος, πάντως φαίνεται ότι για το 2019 δεν θα εφαρμοστεί».

«Η επιλογή της κυβέρνησης να κάνει υπερπλεόνασμα, για να μοιράζει μετά τη διαφορά στα επιδόματα είναι λανθασμένη, γιατί είναι πολιτική Βενεζουέλας, είναι μια πολιτική που λέει ότι πρέπει να έχουμε φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι θα εξαρτούν την επιβίωσή τους από το κράτος», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά στο θέμα της αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων από την Ελλάδα παρατήρησε:

«Ο κ. Παππάς είναι ως συνήθως πολύ καλός στην προπαγάνδα. Οι πιο πολλές εταιρείες που ανέφερε φύγανε επί Γιώργου Παπανδρέου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σταθερά ένα κόλπο. Οτιδήποτε συνέβη την περίοδο 2010-15 το χρεώνει στη ΝΔ. Η ΝΔ κυβέρνησε από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, δεν κυβέρνησε από το 2010».

Σημείωσε, δε, ότι «στην πραγματικότητα με τη φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα, με την προκαταβολή του φόρου που υπάρχει στην Ελλάδα, με τις ασφαλιστικές εισφορές που υπάρχουν στην Ελλάδα και το κυριότερο με τα υψηλά επιτόκια που υπάρχουν στην Ελλάδα μεγάλη επιχείρηση δεν μπορεί να κρατήσει πλέον την έδρα της εδώ».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον τρόπο με τον οποίο δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα της διαχείρισης των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε:

«Αυτό το οποίο ζούμε είναι ένα τραγέλαφος. Ο κ. Κοτζιάς κατηγορεί με tweet, αλλά και με ομιλία του χθες στο Ηράκλειο, ότι αυτοί που τον κατηγορούν για τα μυστικά κονδύλια είναι υβριστές, είναι εκβιαστές, είναι διαφθορείς της δημοκρατίας. Αυτός που τον κατηγορεί για τα μυστικά κονδύλια είναι ο Πάνος Καμμένος. Άρα ο κ. Κοτζιάς λέει ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υβριστής, εκβιαστής και διαφθορέας της δημοκρατίας. Ενώ όμως είναι υβριστής, εκβιαστής και διαφθορέας της δημοκρατίας -κατά Κοτζιά- παραμένει υπουργός του κ. Τσίπρα, τον οποίο πρωθυπουργό ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει».

«Είναι πολύ λανθασμένος ο τρόπος που έγινε η κουβέντα για τα μυστικά κονδύλια», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «κάθε κράτος έχει μυστικά κονδύλια, δεν μπορείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική χωρίς μυστικά κονδύλια, ούτε μπορείς να κάνεις τα μυστικά κονδύλια μανταλάκια στις εφημερίδες, αυτά είναι αυτονόητα».

«Δεν ήμασταν εμείς που ανοίξαμε θέμα μυστικών κονδυλίων για τα μυστικά κονδύλια άνοιξε συζήτηση ο Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε:

«Η ΝΔ καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόβλημα θα ήταν η θέση του κ. Σαμαρά, αν ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε στη ΔΕΘ είπε: σε κανέναν Έλληνα δεν αρέσει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Σε συνθήκες ρεαλισμού θα μπορούσαμε να πιεστούμε και να φτάσουμε σε μία σύνθετη ονομασία, δεν είπε ότι του αρέσει η σύνθετη ονομασία».

Σημείωσε, δε, ότι «η ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει συσπείρωση που πλησιάζει το 90%», διερωτώμενος «τι εσωτερικά θέματα μπορεί να έχει ένας πολιτικός χώρος που έχει συσπείρωση που πλησιάζει το 90%».

Σχετικά με την στήριξη που προτίθεται να παράσχει η ΝΔ σε υποψηφίους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε:

«Δώσαμε πρώτα προτεραιότητα στο να καθορίσουμε τις περιφέρειες και έχουμε ανακοινώσει τις περισσότερες, αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι τελευταίες και αφού τελειώσουμε τις περιφέρειες, μετά θα πάμε και στους μεγάλους δήμους. Αν είχαμε καταλήξει σε υποψηφίους, θα τους είχαμε ανακοινώσει, ακόμη είμαστε σε διερευνητικό επίπεδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «πιθανό ενδεχόμενο» τη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.