ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Μητσοτάκης σε οξείς τόνους για δράση Ρουβίκωνα και βανδαλισμούς στα Πανεπιστήμια: «Το άσυλο θα καταργηθεί – Ως εδώ!»

Κ.Μητσοτάκης σε οξείς τόνους για δράση Ρουβίκωνα και βανδαλισμούς στα Πανεπιστήμια: «Το άσυλο θα καταργηθεί – Ως εδώ!»

Σε ιδιαίτερα οξείς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι δυνάμεις που συνδέονται με την κυβέρνηση επιχειρούν πραξικόπημα στην Παιδεία. Προανήγγειλε δε ότι «το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί. Ως εδώ!».

Μιλώντας σε πανεπιστημιακούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Στην Παιδεία, οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν επιχειρούν ένα άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα. Και το λέω με πλήρη συνείδηση του βάρους που έχουν οι λέξεις αυτές πάνω στη νεώτερη ελληνική ιστορία».

Οπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης «οι δυνάμεις αυτές επιχειρούν να ελέγξουν τους χώρους του πανεπιστημίου με τη βία. Να αποτρέψουν την ελεύθερη έκφραση με τη βία. Να επιβάλλουν αποφάσεις με τη βία. Να σπείρουν το φόβο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους με τη βία. Το λέω επίσης με γνώση του δημοκρατικού αισθήματος της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Υπενθυμίζοντας ότι «στα δύσκολα σκοτεινά χρόνια που έχει περάσει ο τόπος, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ήταν τα ξύλινα τείχη της Δημοκρατίας» και πως έρχεται, άλλωστε, σε λίγες εβδομάδες η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα δημιουργούν μια εικόνα πολιτικής παρακμής.

«Υπουργοί λένε πρωτοφανή πράγματα ο ένας για τον άλλο. Ενώ η κυβέρνηση πολιτεύεται με κυνισμό και διγλωσσία. Ο συγκυβερνήτης απειλεί ότι θα ρίξει μία κυβέρνηση στην οποία δίνει χρόνο για να ολοκληρώσει το εγχείρημα για το οποίο λέει ότι θα την ρίξει. Αυτό παραπέμπει σε έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Όλα αυτά σε μια βαριά κοινωνικο-οικονομική ατμόσφαιρα όπου η υπερφορολόγηση φέρνει φτωχοποίηση και η γενίκευση της ανομίας προκαλεί παντού ανασφάλεια. Κάτι που βλέπουμε, βεβαίως, και στα προαύλια και στις αίθουσες των πανεπιστημίων, τα οποία όχι μόνο στερούνται πόρους, αλλά είναι παραδομένα σε συμμορίες. Κάτι που ανάγκασε τελικά τους ακαδημαϊκούς δασκάλους να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να προασπίσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι μόνο η Παιδεία είναι μηχανή ανάπτυξης. «Γι’ αυτό πρέπει να συνδεθεί με την οικονομία. Είναι επίσης πυξίδα, αφού είναι η έρευνα, η γνώση και η καινοτομία που ορίζουν την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε». Διευκρίνισε δε πως «όταν μιλάμε για ανώτατη παιδεία μιλάμε για δημόσια ανώτατη παιδεία» και πρόσθεσε: «Ασφαλώς και η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Έτσι ώστε να μπορούν επιτέλους να δημιουργηθούν μη κρατικά πανεπιστήμια και στη χώρα μας. Όμως η καρδιά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χτυπά και θα χτυπά στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Τόνισε δε ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί, να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί. Πρέπει επιτέλους να γεφυρώσει το σημερινό χάσμα μεταξύ της παρεχόμενης εκπαίδευσης και των αναγκών μιας αγοράς εργασίας που αλλάζει διαρκώς».

«Γαβρόγλου και Τσίπρας μας πάνε στα χαμηλά της δεκαετίας του ’80»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον υπ. Παιδείας και τον πρωθυπουργό για οπισθοδρόμηση.

«Οι κύριοι Γαβρόγλου και Τσίπρας μάς πάνε πίσω στα χαμηλά της δεκαετίας του ’80: Η εκλογή πρυτάνεων από ξεχωριστά ψηφοδέλτια αναστατώνει τη ζωή στα Α.Ε.Ι με μόνο στόχο τον κομματικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιολόγηση ουσιαστικά ακυρώθηκε με την υποβάθμιση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας και με το bullying που έζησαν οι καταξιωμένοι επιστήμονες του εξωτερικού οι οποίοι κλήθηκαν να βοηθήσουν με τις ιδέες τους. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα αντί για εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και εσόδων, μένουν αλυσοδεμένα από συνεχή αντικίνητρα προς τους διδάσκοντες».

«Πανεπιστήμια έγιναν γιάφκες κουκουλοφόρων»

Επεσήμανε μάλιστα ότι «η καθημερινότητα στις Σχολές, μάς απειλεί και μας προσβάλλει όλους: Στην ΑΣΟΕΕ, στο Πολυτεχνείο, στο Αριστοτέλειο και σε πολλά ακόμη πανεπιστήμια, χώροι που έχουν καταληφθεί έχουν γίνει επίσημα γιάφκες κουκουλοφόρων. Οι «Ρουβίκωνες» έφτασαν στο σημείο να καταλαμβάνουν και να έχουν μάλιστα το θράσος και να το ανακοινώνουν, γραφεία μέσα στη Φιλοσοφική. Και κάθε τόσο, οι καθηγητές και οι φοιτητές υφίστανται επιθέσεις από τραμπούκους ή εμποδίζονται στο έργο τους από κάθε είδους παρανόμους».

Οπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε όλα αυτά, η κυβέρνηση «απαντά με μία απαράδεκτη διάταξη για το άσυλο και με το κατάπτυστο πόρισμα Παρασκευόπουλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.