Επίθεση Κατρούγκαλου κατά Κοτζιά επειδή συνεχίζει τα περί εμπλοκής του Σόρος

Επίθεση Κατρούγκαλου κατά Κοτζιά επειδή συνεχίζει τα περί εμπλοκής του Σόρος

Την μπάλα στην εξέδρα επιχείρησε να πετάξει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στην ερώτηση που τον κάλεσε να απαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης για τις αλληλοκαταγγελίες Κοτζιά και Καμμένου στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο και την εμπλοκή του επιχειρηματία Σόρος.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει θέματα με φτηνό τρόπο

«Ήρθα απαντήσω στην ερώτηση από σεβασμό στο κοινοβούλιο τον οποίο περίμενα να επιδείξετε κι εσείς. Δεν πρέπει να ευτελίζουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν είμαστε σε τηλεοπτικό παράθυρο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για να προβάλλουμε την πολιτική μας. Η ΝΔ έχει πρόβλημα ατζέντας και προσπαθείτε να δημιουργήσετε θέματα με το φτηνό τρόπο που σας είπα. Δεν είναι το κοινοβούλιο τόπος για τέτοια θέματα».

Όμως ο κ. Κατρούγκαλος άφησε και έμμεσες αιχμές κατά του κ. Κότζια για το γεγονός ότι συντηρεί το συγκεκριμένο θέμα με συνεχείς συνεντεύξεις του αλλά και με την μήνυση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο

«Τα θέματα που θέσατε έχουν απαντηθεί πολλαπλά και δεν υπάρχει ούτε ίχνος προς διερεύνηση παρά μόνο για εκείνους που θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στο πολύ ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής τον οποίο θα έπρεπε να τον σέβεστε. Σας καλώ να δείξετε ευθύνη έστω και την τελευταία στιγμή και να καταλάβετε τι κάνετε και να μην συνεχίσετε».

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε αναφερόμενος στα όσα είπε μόλις χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ο όποιος επέμεινε στις καταγγελίες του ότι ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια στην κυβέρνηση για να γίνουν εξαγορές στα Σκόπια

«Ο κ.Κοτζιάς χθες μόλις ανέφερε ότι ζήτησε τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του ανέφερε ότι δεν μπορεί να του τα δώσει. Για τον Σόρος είπε ότι ο Καμμένος ανέφερε πως έδωσε 50 εκατομμύρια για να κάνουμε εξαγορές στα Σκόπια και ότι έχει διασύνδεση με εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το υπουργείο εξωτερικών.

Άρα κατά τον κ. Κοτζια, ο κ. Καμμένος έκανε τις αναφορές στο υπουργικό συμβούλιο για την εμπλοκή Σόρος».

Στη δευτερολογία του ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να κλείσει το θέμα Χαρακτήρισε την όλη συζήτηση επιπέδου παραπολιτικής στείλεις και πήρε αποστάσεις και από τον Πάνο Καμμένο καθώς ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου εξωτερικών με εταιρεία που με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεάζεται από τον Σόρος

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του υπουργείου Εξωτερικών που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει το υπουργείο συνάψει με το Σόρος. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, οι συζητήσεις αυτές για να υπηρετούν τον κοινοβουλευτισμό πρέπει να γίνονται στο κλίμα που ο κανονισμός της Βουλής και η ίδια η αίσθηση ευθύνης επιβάλουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην κάνουμε το πολιτικό διάλογο σα να είμαστε μία στήλη παραπολιτικής. Για τα θέματα αυτά έχουν δοθεί πολλαπλές απαντήσεις, δεν υπάρχει καμία σκιά αμφιβολίας για το τι έγινε. Η πολιτική κάλυψη που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό στον πρώην υπουργό εξωτερικών είναι δεδομένη γιατί αυτή ήταν μια κυβερνητική πολιτική και όχι πολιτική του υπουργείου εξωτερικών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.