Άλλαξε γραμμή η ΝΔ: Ο Κ.Μητσοτάκης τάχθηκε κατά των καταλήψεων στα σχολεία για την υπεράσπιση της Μακεδονίας

Άλλαξε γραμμή η ΝΔ: Ο Κ.Μητσοτάκης τάχθηκε κατά των καταλήψεων στα σχολεία για την υπεράσπιση της Μακεδονίας

Η ΝΔ άλλαξε γραμμή και αντίθετα με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ καθηγητών, ο πρόεδρός της Κ.Μητσοτάκης καταδίκασε με σημερινή του δήλωση τις καταλήψεις χαρακτηρίζοντας «εθνικιστική» την όλη κίνηση που έκαναν οι μαθητές!

«Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη. ‘Αλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», δήλωσε από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε: «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμά ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων. Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες, δικές τους, κομματικές επιδιώξεις. Κάθε Έλληνας και κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτή την κακή Συμφωνία. Ας το κάνει όμως κρατώντας τα σχολεία ανοικτά και σεβόμενοι πάντα στους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Να πούμε πως η ΔΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση προ δύο ημερών για τις καταλήψεις με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας για “εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας”.

Στην ανακοίνωση γίνεται επίθεση στην “Αριστερά”, ενώ κάνει λόγο για “μηχανισμούς καταστολής” αναφορικά με την αποβολή των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα.

Παράλληλα, η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ είχε επιτεθεί με ανακοίνωσή της στο Υπουργείο Παιδείας, καταδικάζοντας ” την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων”, καθώς και τον “εθνομηδενισμό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα. Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων, που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν χαρίζει την πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού στη Χρυσή Αυγή. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας.

Στον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας που με ανευθυνότητα υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό.”

Πάνω λοιπόν που τείνουν να μετατραπούν σε μαθητική εξέγερση οι καταλήψεις αφού το ένα σχολείο μετά το άλλο «κατεβάζουν ρολά» ως αντίδραση για την Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η κυβέρνηση παραδίδει τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια μαζί και μέρος της ελληνικής Ιστορίας έρχεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να χαρακτηρίσει τις καταλήψεις αυτές «εθνικιστικές».

Και με ποιο τρόπο θα έπρεπε να αντιδράσει η νεολαία στο ξεπούλημα της Μακεδονίας κατά τη ΝΔ;

Πολύ υψηλή συμμετοχή κατέγραψε στην Κεντρική Μακεδονία το μαθητικό κύμα αντιδράσεων απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, σε κατάληψη προχώρησε το 35% των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στοιχεία για τις καταλήψεις πανελλαδικά, που έφθασαν στο ποσοστό του 13,9%. Παρά ταύτα, όπως εξήγησε στο makthes ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Βόρεια Ελλάδα το ποσοστό ήταν μακράν μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, «από τα 604 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ της Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν σε κατάληψη τα 210, δηλαδή σε ποσοστό 35%», σημείωσε ο κ. Ανανιάδης.

Ο περιφερειακός διευθυντής διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προκειμένου να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες αναμένεται να ληφθούν ειδικά μέτρα, όπως ο περιορισμός εκδρομών και εορτών. Την τελική απόφαση για τους τρόπους αναπλήρωσης θα λάβουν τα Σχολικά Συμβούλια.

Στη Λάρισα οι καταλήψεις… αυξάνονται. Συγκεκριμένα, στα 11 σχολεία του νομού που βρίσκονται υπό κατάληψη προστέθηκε το 3ο Γενικό Λύκειο, οι μαθητές του οποίου «έντυσαν» με σημαίες το κτίριο και το προαύλιο.

Σε κατάληψη προχώρησε και το 3ο ΓΕΛ Λάρισας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως χθες ήταν η ημέρα κορύφωσης των κινητοποιήσεων και το ότι οι αντιδράσεις διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο σημαίνει ότι το κλίμα αυτό θα διατηρηθεί μέχρι να έρθει η Συμφωνία στην Βουλή όπου η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να υπερψηφιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.