Α. Γεωργιάδης: «Ο Α. Τσίπρας είναι άνθρωπος που μπορεί να λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του»

Α. Γεωργιάδης: «Ο Α. Τσίπρας είναι άνθρωπος που μπορεί να λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ αναφέρθηκε σις δυσκολίες και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας των εκλογών, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκίνησε αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι προνόμιο που μιλώ ενώπιον του πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και την παράταξη όρθια, όταν οι θύελλες του λαϊκισμού σάρωναν τη χώρα, και του επόμενου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα κάνει την Ελλάδα όπως την αξίζουμε».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση είπε: «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη όπου οι κλούβες των ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές για να μην διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν έχουμε κάνει και λίγα σαν παράταξη. Τότε πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε πρωθυπουργός για οκταετία και ότι η δική μας παράταξη θα διασπαστεί. Σήμερα και μετά από μία εκλογή από τη βάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται σε όλους τους δείκτες και η ΝΔ όχι μόνο δεν διασπάστηκε, αλλά προηγείται στην παράσταση νίκης με 50 μονάδες».

Και αυτό, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, «γιατί άντεξε στα χαλκεία του κυβερνώντος κόμματος για την υπόθεση της Novartis και κράτησε όρθια την παράταξη και το φρόνημα στο θέμα της Μακεδονίας». Νόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι θα διαλύσει τη ΝΔ και τελικά διέλυσε τους ΑΝΕΛ. Γιατί η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει, συμπλήρωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και λέει ψέματα ταχύτερα και από τη σκιά του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ειδική αναφορά έκανε στο δημογραφικό πρόβλημα: Η πρόταση για τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα είναι η πιο σημαντική που ακούστηκε στο Συνέδριο, είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «η διαφορά μας με την Αριστερά είναι ότι εμείς πιστεύουμε στο έθνος και θέλουμε το έθνος των Ελλήνων που υπάρχει 2000 χρόνια να συνεχίσει και στο μέλλον. Η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό θα ληφθεί με την είσοδο των μεταναστών. Όμως η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι έθνος, είναι λαός με ιστορία και θα τον υπερασπιστούμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε επίσης και στη θρησκευτική ταυτότητα των Ελλήνων, λέγοντας ότι είμαστε Χριστιανοί και δεν το κρύβουμε, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει όταν αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα δίχως ενοχές.

Η Ελλάδα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του και προέβλεψε ότι η πρωθυπουργία Μητσοτάκη θα είναι δύσκολη πρωθυπουργία «γιατί ο κ. Τσίπρας έκανε τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας», συμπλήρωσε. «Δικό μας χρέος είναι χωρίς γκρίνιες και προτάσσοντας το εμείς και την παράταξη να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών που έρχονται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, με μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή που θα μπορέσει να δώσει στη χώρα αυτό που χρειάζεται» σημείωσε.

Απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «αν εσείς αποτύχετε, η Ελλάδα θα έχει αποτύχει», και έκλεισε απευθύνοντας «προσωπική ευχαριστία στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κράτησε σε δύσκολη ώρα την παράταξη όρθια και θα του το αναγνωρίσει η ιστορία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.