Πρωτοφανές: Υπόνοιες Κ.Μητσοτάκη για νοθεία στις εκλογές!

Πρωτοφανές: Υπόνοιες Κ.Μητσοτάκη για νοθεία στις εκλογές!

Υπόνοιες για νοθεία στις εκλογές άφησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα είπε:

«Θέλω λοιπόν σήμερα από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο.

Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας.

Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι:

«Δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία.

Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν, αναφερόμενος στα διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν».

«Θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία»

Στην σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία.

Όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία», τόνισε ο κ Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για το «σκοτεινό της διακυβέρνησης Τσίπρα που ρίχνει βαριά σκιά πάνω στη Δημοκρατία μας».

«Ο κίνδυνος για την δημοκρατία»

«Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο για την προστασία των θεσμών και τη διαφύλαξη της πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους με αποτέλεσμα κάποιοι να αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει «σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Γιατί φυσικά άτυπο μνημόνιο υπάρχει ήδη».

Για να προσθέσει:

«Πώς απαντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Με τους τελευταίους σπασμούς της: Με νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Με καινούργια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις Και με μία προκλητική προπαγάνδα, που θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν έκρυβε τόσες πληγές.Εφτασαν στο σημείο να εγκαινιάσουν το μετρό της Θεσσαλονίκης …τρία χρόνια νωρίτερα. Μέχρι και εκδοτήρια σε μουσαμάδες ζωγράφισαν για να δείξουν έναν σταθμό που δήθεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σαν τα προκάτ χωριά του Στρατηγού Ποτέμκιν, έφτιαξαν μια εικονική πραγματικότητα, υποτιμώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο την νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων».

Απαριθμώντας τις εικόνες μιας «ζοφερής πραγματικότητας» όπως είπε τόνισε:

  • Ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας κάνει βόλτες εκεί όπου σκότωσε εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους, παρέα με πρωτοπαλίκαρα του «Ρουβίκωνα».
  • Η αγαπημένη σύμβουλος του κ. Τσίπρα, η κ. Θάνου, με την ψήφο της Χρυσής Αυγής διορίζεται και πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής.
  • Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis καταγγέλλει πως πιέστηκε να ενοχοποιήσει πολιτικούς και όταν αρνήθηκε, τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο.
  • Ποιοι; Οι ίδιοι που τον είχαν χρίσει προστατευόμενο μάρτυρα, την ώρα που ακόμη και ο κ. Τσίπρας τον αποκαλούσε ήρωα.
  • Οι κουκούλες βγαίνουν και φανερώνεται μια ωμή κυβερνητική μεθόδευση.
  • Ο θρασύς και αδίστακτος υπουργός Πολάκης απειλεί δικαστές, και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει. Και τον καλύπτει γιατί απλούστατα Πολάκης ίσον Τσίπρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι πολίτες.

Ο Καμμένος συνένοχος για τις Πρέσπες

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τις φήμες για το «νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό».

«Αλλά, πολύ πριν φθάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλήσουμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά. Εφόσον διαφωνεί, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει. Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι αντ’ αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος «αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων». «Βαριές κουβέντες που συνεχίζουν να αιωρούνται, καθώς ούτε ο κ. Κοτζιάς ούτε ο κ. Τσίπρας αποτόλμησαν να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τσίπρας-Καμμένος μετατρέπουν την διακυβέρνηση σε πολιτικό survivor

Σχολιάζοντας τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου ο Κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι «όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο: Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου».

Για να προσθέσει: «Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor.

Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυνική συναλλαγή τους συνεχίζεται ξεδιάντροπα. Ακόμη και με τροπολογίες της νύχτας που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους».

Ο Τσίπρας ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή να πάει σε εκλογές

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους:

  • Η θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία.
  • Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι τα σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης» και υπενθύμισε:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση. Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές. Στις δημοκρατίες δεν κυβερνάς με το ζόρι, όπως κάνει τώρα».

Προανήγγειλε δε ότι «θα βρεθούμε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.