Θ.Καράογλου για ψήφιση της συμφωνίας με τα Σκόπια: «Δυστυχώς φοβάμαι ότι οι 151 θα βρεθούν»

Θ.Καράογλου για ψήφιση της συμφωνίας με τα Σκόπια: «Δυστυχώς φοβάμαι ότι οι 151 θα βρεθούν»

Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος Θεόδωρος, εκτιμώντας όμως ταυτόχρονα πως οι 151 θα βρεθούν.

«Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας» τόνισε, ενώ για τη χθεσινή επικύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή της ΠΓΔΜ σημείωσε: «Οι 69 βουλευτές που είχε το κυβερνών κόμμα έγιναν όλως περιέργως 81.

Ήταν μια κατά τ’ άλλα δημοκρατική διαδικασία, η οποία απέδειξε ότι το γειτονικό κρατίδιο έχει πολλά ακόμη βήματα να κάνει για την πλήρη δημοκρατία».

«Πάγια αρχή και θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θεωρεί τη συμφωνία αυτή εθνικά επιζήμια, γι’ αυτό τον λόγο, αν όπως δείχνουν τα πράγματα έρθει τώρα νωρίς και πριν έχουμε πολιτικές εξελίξεις, πριν έχουμε εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αυτό που από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει, θα καταψηφίσει μια συμφωνία που είναι σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδος, σε βάρος των συμφερόντων της Μακεδονίας» συνέχισε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δυστυχώς βλέπω κοντά στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετούς άλλους πρόθυμους από διάφορα κόμματα, κομματίδια να προκύπτουν και ως “χρήσιμοι ηλίθιοι” στην ιστορία να δίνουν θετική ψήφο. Εμείς θα αγωνιστούμε για να μην περάσει η συμφωνία αυτή, αλλά φοβάμαι ότι οι 151 δυστυχώς θα βρεθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα αντέξει η κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου απάντησε: «Ο κ. Καμμένος μας έχει κουράσει με τα ψέματα και τις κωλοτούμπες που κάνει. Είπε χαρακτηριστικά χθες η Μαρία Σπυράκη ότι μπροστά στον κ. Καμμένο, τα ανδραγαθήματα στο παρελθόν της Νάντιας Κομανέτσι ήταν απλά μία στιγμή στην ιστορία. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Έχει επανειλημμένως “δεσμευτεί” ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του, φαίνεται όμως ότι εκτός από τον ίδιο και άλλους δύο βουλευτές, οι άλλοι τέσσερις τους αρέσει ο θώκος της εξουσίας, τους αρέσει να κρατούν τα κυβερνητικά έδρανα. Επομένως η εκτίμησή μου είναι ότι ο κ. Καμμένος αν αποχωρήσει θα είναι μόνος του μαζί με δύο βουλευτές ακόμη ενδεχόμενα, αλλά οι υπόλοιποι τέσσερις απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνουν γιατί έχουν βολευτεί και είναι δύσκολο να ξεκουνήσουν από τις καρέκλες τους»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.