ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ. Κουμουτσάκος: «Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει αστάθεια στα Βαλκάνια»

Γ. Κουμουτσάκος: «Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει αστάθεια στα Βαλκάνια»

«Η Ιστορία έχει ανοίξει τα βιβλία της και θα γράψει ποιοι θα πουν το επιζήμιο “Ναι” και ποιοι το πατριωτικό “Όχι”», τόνισε για την Συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αν ήταν να έχουμε τέτοια συμφωνία, θα την φέρναμε κι εμείς το 2008» συνέχισε την αιχμηρή κριτική ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Και κατηγορείτε τους άλλους πως δεν συμφώνησαν εκεί που εσείς παραδοθήκατε. Αυτή η συμφωνία φέρνει αστάθεια στα Βαλκάνια» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως είπε, αποδομώντας σημείο προς σημείο τα σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε πως αυτή θα φέρει αστάθεια γιατί δεν έχει την στήριξη των λαών. «Και όχι μόνο αυτό, αλλά στέλνει και το μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα υπό πίεση μπορεί να υποχωρήσει στα ζωτικά της συμφέροντα».

Μεταξύ των σημείων που εστίασε ο Γ. Κουμουτσάκος ήταν η αποδοχή ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας» αλλά και της μακεδονικής ιθαγένειας.

«Υιοθετείτε την άποψη των Σκοπίων για την διάσκεψη του ’57 και όχι την ελληνική, έχει ξαναγίνει αυτό;» υπογράμμισε. «Και για την ιθαγένεια γιατί δεν πήρατε τον όρο citizenship και πήρατε τον άλλο όρο, τον στριφνό; Και δεν ανησυχήσατε εσείς αλλά ανησύχησαν οι Αλβανοί των Σκοπίων. Πείτε μου, μπορούν να κάνουν κέντρο προώθησης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας απέναντι από τον Λευκό Πύργο; Προφανώς μπορούν! Να γιατί δεν θα την ψηφίσουμε» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως σε αντίθεση με την ηγεσία του ΥΠΕΞ επί Μολυβιάτη και Μπακογιάννη που ενημέρωναν διαρκώς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η σημερινή κυβέρνηση «κράτησε στο σκοτάδι τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας» σε όλη την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε για το Πρωτόκολλο Ένταξης στο ΝΑΤΟ πως έπρεπε να έρθει ταυτόχρονα με την Συμφωνία. «Οι αλλαγές δεν έχουν τεθεί ακόμα σε ισχύ πράγμα που αντιβαίνει τις αρχές της Συμφωνίας» τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος. «Και η Συμφωνία προβλέπει ταυτόχρονη κατάθεση και Κύρωση Συμφωνίας και Πρωτοκόλλου Εντάξεως στο ΝΑΤΟ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.