ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ριζικός ανασχηματισμός στη Ν.Δ. – Όλα τα ονόματα των τομεαρχών που θα είναι υποψήφιοι

Ριζικός ανασχηματισμός στη Ν.Δ. – Όλα τα ονόματα των τομεαρχών που θα είναι υποψήφιοι

Αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε ριζικό κομματικό ανασχηματισμό, βάζοντας σε θέση εκλογικής μάχης τη Νέα Δημοκρατία.

Για να το πετύχει αυτό, όπως εξάλλου έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα αντικατασταθούν δεκάδες κομματικά στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εθνικές αλλά και αυτοδιοικητικές εκλογές και στις θέσεις τους θα μπουν νέα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν, μαζί με τους υπολοίπους που παραμένουν, τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος για τις τετραπλές εκλογές.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν μεθαύριο, Πέμπτη, το πρωί και μαζί με αυτές θα επισημοποιηθούν οι υποψηφιότητες των βουλευτών της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής στις πέντε νέες εκλογικές περιφέρειες που έχουν δημιουργηθεί από τη διάσπαση αυτών των δύο.

Έτσι, θα ανακοινωθεί ότι στο βόρειο τομέα Αθηνών θα είναι υποψήφιοι οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως (από το Επικρατείας), στο δυτικό τομέα Αθηνών οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεράσιμος Γιακουμάτος και στο νότιο τομέα Αθηνών οι Νίκος Δένδιας, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμα, στην Ανατολική Αττική οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Οικονόμου (από το Επικρατείας) και στη Δυτική Αττική ο Θανάσης Μπούρας.

Οι αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό αφορούν και το επικοινωνιακό επιτελείο, από όπου αποχωρούν οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Νίκος Ρωμανός και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που θα πολιτευθούν στο βόρειο και νότιο τομέα Αθηνών αντίστοιχα.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα πολιτευτεί στην Καβάλα και ο Γιώργος Κοντογιάννης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου, στην Ηλεία.

Νέο πρόσωπο στο επικοινωνιακό επιτελείο θα είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Γιάννης Μαστρογεωργίου, που θα αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Στο νότιο τομέα Αθηνών θα είναι υποψήφιοι τρεις γραμματείς, που επίσης θα αντικατασταθούν: Ο Βασίλης Σπανάκης, γραμματέας ειδικών κομματικών οργανώσεων, ο Τάσος Γαϊτάνης, γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης και ο Γιάννης Καλλιάνος, αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων.

Το βόρειο τομέα Αθηνών προτίμησαν τρεις άλλοι γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας, που ως εκ τούτου αφήνουν την κομματική θέση τους. Πρόκειται για τη Ζωή Ράπτη, γραμματέα σχέσεων κοινωνίας – κόμματος, το Βασίλη Ξυπολητά, γραμματέα παραγωγικών τομέων και το Μανώλη Γραφάκο, αναπληρωτή γραμματέα προγράμματος.

Στη Δυτική Αττική θα πολιτευθεί ο Γιώργος Κώτσηρας, αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων, στις Σέρρες ο Τάσος Χατζηβασιλείου, αναπληρωτής γραμματέας διεθνών σχέσεων και στις Κυκλάδες ο Φίλιππος Φόρτωμας, αναπληρωτής γραμματέας οικουμενικού ελληνισμού.

Ωστόσο, οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, αλλά αφορούν και όσους είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, θα αντικατασταθεί και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, που είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού & επικοινωνίας, καθώς και άλλοι που θα ριχτούν στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Παπαδημητρίου (αναπληρωτής γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης), ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Λαρίσσης (αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος), η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, Ελένη Δουνδουλάκη (αναπληρώτρια γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος) και οι υποψήφιοι σύμβουλοι με τον ίδιο συνδυασμό Χρήστος Θεοδωρόπουλος (αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων), Χρήστος Μπιτουλιώτης (αναπληρωτής γραμματέας σχέσεων κοινωνίας – κόμματος) και Νίκος Πέππας (αναπληρωτής γραμματέας κοινωνικών δικτύων και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων), ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Μανώλης Κουτσογιαννάκης (αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού), κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.