ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ. Μητσοτάκης: Συζήτησε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις αλλαγές που πρωθεί η κυβέρνηση

Κ. Μητσοτάκης: Συζήτησε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου τις αλλαγές που πρωθεί η κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συζήτησαν για τις συνταγματικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία τόσο στο άρθρο 3, όσο και στο άρθρο 13 του Συντάγματος.

Παράλληλα, επανέλαβαν τον προβληματισμό που προκαλεί στους κόλπους του Πατριαρχείου η επιχειρούμενη αλλαγή εκ μέρους της κυβέρνησης στο μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στις προωθούμενες αλλαγές του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς συνταγματικές αλλαγές και σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε εξ αρχής στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταβάλει, ερήμην του κλήρου, το μισθολογικό τους καθεστώς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ο πανοσιολ. μέγας αρχιδιάκονος Θεόδωρος και ο εντιμολ. άρχων πρωτέκδικος κ. Δημήτριος Μηλαθιανάκης, νομικός σύμβουλος. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.