ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι πυρκαγιές στο Μάτι, το Σκοπιανό & οι απογοητευτικές δημοσκοπήσεις «σπρώχνουν» για εκλογές τον Οκτώβριο…

Οι πυρκαγιές στο Μάτι, το Σκοπιανό & οι απογοητευτικές δημοσκοπήσεις «σπρώχνουν» για εκλογές τον Οκτώβριο…

Oι πυρκαγιές στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018, επανήλθαν στην μνήμη των Ελλήνων όχι μόνο λόγω των ποινικών διώξεων αλλά κυρίως λόγω των τραγικών διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ αστυνομικών, πυροσβεστών και κρατικών αξιωματούχων που αποδεικνύουν ότι κανείς δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει και 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί επειδή το κράτος δεν ήταν σε θέση όχι μόνο να τους προστατεύσει αλλά ούτε καν να τους ειδοποιήσει να εγκαταλείψουν έγκαιρα και συντεταγμένα τις εστίες τους.

Οι λάθος επιλογές προσώπων σε καίριες θέσεις που αποκαλύπτονται, με τη δικογραφία που συνοδεύει τις ποινικές διώξεις κατά 20 προσώπων ανάμεσα στα οποία είναι και η περιφερειάρχης Αννα Δούρου, ανέδειξαν εγκληματική ανικανότητα στην πολιτική και ουσιαστική αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Επειδή το θέμα επανήλθε πάλι στην επικαιρότητα μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν επιπρόσθετο πολιτικό κόστος και κατά αυτόν τον τρόπο οι κυβερνώντες προσανατολίζονται πλέον στο να προχωρήσουν σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Άλλωστε αυτό που επίσης τους προκαλεί επιπλέον φθορά είναι το Σκοπιανό καθώς τα κυβερνητικά στελέχη όπου κι αν πάνε ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα αποδοκιμάζονται έντονα.

Εν ολίγοις το Σκοπιανό ΔΕΝ έχει λήξει στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Πλέον το Μαξίμου έχει κατανοήσει ότι είναι πολύ δύσκολο να μειώσει την ψαλίδα και να πάει σε τετραπλές εκλογές τον Μάιος.

Δεν το αποκλείει αλλά δεν βλέπει να κερδίζει κάτι απτό από αυτό.

Οι προληπτικές συλλήψεις προκειμένου να μην υπάρξουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε βάρος υπουργών που επισκέπτονται την Βόρεια Ελλάδα για να μιλήσουν για την Συμφωνία των Πρεσπών προκαλούν επιπλέον αντιπάθειες στο εκλογικό σώμα που αρχίζει να νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα κράτος τύπου «Όργουελ» όπου όποιος αντιδράει στις «θεάρεστες» αριστερές ιδεοληψίες θεωρείται υποψήφιος για… φυλακή.

Βέβαια, το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωράει κανονικά στον σχεδιασμό της για τις παροχές και μια ανάλυση υποστηρίζει ότι εάν η ήττα στις ευρωεκλογές είναι βαριά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να συνέλθει και τον Οκτώβριο θα τον περιμένει η συντριβή, κρατάει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ακόμη και τον Απρίλιο ή μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που ήταν μεταξύ των υπέρμαχων για πολλαπλές εκλογές τον Μάιο, άρχισε να δείχνει προς την λήξη της κυβερνητικής θητείας. «Δεν αρκεί η επιβράβευση μιας κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται η ελπίδα και η προσδοκία για το μέλλον» δήλωσε στον Αντ1.

«Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου 2019 θα γίνουν μετά από ένα διάστημα που θα έχει περάσει από το τέλος των μνημονίων, θα έχει εδραιωθεί και θα έχει δώσει ελπίδα ξανά στον κόσμο».

Τα σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο πυροδότησε και η είδηση ότι έρχεται αλλαγή στο ασυμβίβαστο που υπάρχει σήμερα να υποχρεούται ο βουλευτής που θα κατεβεί στις ευρωεκλογές να παραιτηθεί πριν την επίσημη ανακήρυξη του ψηφοδελτίου. Αυτό θα σήμαινε ότι με τις υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη, η κυβέρνηση θα έμενε με 149 βουλευτές.

Όπως έγινε γνωστό από τους Νίκο Βούτση και Χριστόφορο Βερναρδάκη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έρθει ρύθμιση που θα επιτρέπει στους βουλευτές να βάζουν υποψηφιότητα για ευρωβουλευτές και να παραιτούνται στην περίπτωση που εκλέγονται στην ευρωβουλή.

Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγούν θα μπορούν να συνεχίσουν να είναι στην ελληνική Βουλή έως τις 30 Ιουνίου οπότε υπάρχει χρόνος για αναζήτηση νέων προθύμων να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Αν δεν εκλεγούν απλά δεν αλλάζει τίποτα και η κυβέρνηση θα συνεχίζει με τους «έξι» που έστειλαν επιστολές δηλώνοντας ότι θα ψηφίζουν εκ των προτέρων τα κυβερνητικά νομοσχέδια

Αν γίνονταν ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές μαζί δεν θα χρειαζόταν η ρύθμιση διότι θα διαλυόταν η Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό σημαίνει πάντως ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει όλες τιςν προοπτικές ανοιχτες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.