ΝΔ: Προεκλογικός «πυρετός» – Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης

ΝΔ: Προεκλογικός «πυρετός» – Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης

Αισιοδοξία επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Στην Πειραιώς, ωστόσο, δεν εφησυχάζουν και προετοιμάζουν προσεκτικά κάθε βήμα από εδώ και πέρα.

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται η ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ν’ αξιοποιεί την παρουσία του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προκειμένου να μιλήσει για την ψήφο των αποδήμων και το brain drain – δίνοντας έτσι απάντηση, τινί τρόπω, στον Αλέξη Τσίπρα κι όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός σε ακροατήριο από νέους επιστήμονες στο «Δημόκριτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε εμπαιγμό τους με τη μη συμπερίληψη της διάταξης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται από τη Βουλή. Εν τέλει, με τη στάση της, η κυβέρνηση αποδεικνύει πως φοβάται ότι η ψήφος των Ελλήνων που δεν κατοικούν στη χώρα θα συμβάλλει στην ήττα της, καθώς οι παραστάσεις που έχουν εκείνοι από το εξωτερικό τούς επιτρέπουν να κρίνουν με καθαρό μυαλό την πολιτική επιλογή τους, με την καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη να μοιάζει πιο πιθανή αυτή τη στιγμή.

Η ΝΔ, εξάλλου, δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή των εκλογών, εμμένοντας στη θέση της περί «μπαχαλοποίησης» της εκλογικής διαδικασίας και δη με σημαντικό δημοσιονομικό κόστος, όπως δήλωσε (Σκάι) και η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Σπυράκη.

Σε ό,τι αφορά το brain drain, επιλογή του κ. Μητσοτάκη και προγραμματική θέση της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, οι οποίες θα επιτρέψουν να κλείσουν τα στεγανά και να μην υπάρχει διαρροή επιστημόνων και γενικότερα καταρτισμένων νέων στο εξωτερικό, όπως κατά κόρον συνέβη στα χρόνια της κρίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων της ΝΔ εντάσσεται, τέλος, και η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ελληνικό, ενώ την ίδια στιγμή η εκλογική ετοιμότητα της οδού Πειραιώς αποτυπώνεται στις διεργασίες για την εξεύρεση εθελοντών για τον προεκλογικό αγώνα και εκλογικών αντιπροσώπων για την ημέρα της ψηφοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.