Ντ.Μπακογιάννη: «Δεν είναι δυνατόν με ανάπτυξη κάτω από 4%, να βγούμε ποτέ από το μαύρο τούνελ» (φωτο)

Ντ.Μπακογιάννη: «Δεν είναι δυνατόν με ανάπτυξη κάτω από 4%, να βγούμε ποτέ από το μαύρο τούνελ» (φωτο)

Βέβαιη ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει στο «αναπτυξιακό σοκ» που έχει ανάγκη η Ελλάδα, δήλωσε από τη Λάρισα, η πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, που το Σάββατο εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέστη στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ).

Κατά την ομιλία της, σύμφωνα με το OnLarissa, αναφέρθηκε στις τρεις κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προβεί άμεσα η χώρα για να αλλάξει τον οικονομικό «χάρτη».

Η πρώτη, όπως είπε, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η δεύτερη η μείωση της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τρίτη, η άμεση πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους στους επιχειρηματίες.

«Αυτά θα είναι τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ανάγκη της ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο ρόλος των τραπεζών

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο των τραπεζών, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».

Η κυρία Μπακογιάννη, σε εκείνο το σημείο, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι «δεν έλυσε το θέμα των κόκκινων δανείων».

Ενιαία γραμμή για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Αμέσως μετά Ντόρα Μπακογιάννη εστίασε στη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το OnLarissa, υποστήριξε ότι απαιτείται όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν σε μια ενιαία γραμμή, για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στην κατεύθυνση της μείωσης των υπερβολικά υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Η ΝΔ έχει καταφέρει να αποσπάσει τη δέσμευση του Λαϊκού κόμματος στο οποίο ανήκει. Μένει να επιλέξει στρατόπεδο και ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη.

Καταλήγοντας η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν με τέτοια υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη κάτω από 4%, να βγούμε ποτέ από το μαύρο τούνελ», υποστήριξε η πρώην υπουργός, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για «ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και για μια αυξημένη επιτροπεία, πρωτοφανή για κάθε άλλη χώρα που είχε μπει σε μνημόνιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.