ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΝΔ: «Η κυβέρνηση θέλει η υπόθεση Novartis να… συρθεί έως τις εθνικές εκλογές»

ΝΔ: «Η κυβέρνηση θέλει η υπόθεση Novartis να… συρθεί έως τις εθνικές εκλογές»

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση Novartis, η Νέα Δημοκρατία είχε μιλήσει για σκευωρία, που ενορχηστρώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και οι χθεσινές εξελίξεις αποτελούν δικαίωση αυτής της θέσης, όπως τονίζουν στην Πειραιώς.

Στο κάδρο από την αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνουν όμως και δικαστικοί λειτουργοί, κάνοντας λόγο για ηθελημένη ή μη σύμπραξη με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ειδικά μετά την σε… δόσεις ανακοίνωση του πορίσματος για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στελέχη της ΝΔ θέτουν δύο ερωτήματα για τον τρόπο που επέλεξαν να κινηθούν οι εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση: τι είναι αυτό που επέσπευσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για μερικά πρόσωπα από τα δέκα που διερευνώνται, και ταυτόχρονα καθυστέρησε τις αποφάσεις για τα υπόλοιπα; Τι είναι αυτό που δεν επέτρεψε στην εισαγγελία να ολοκληρώσει την έρευνά της για το σύνολο των εμπλεκόμενων προσώπων;

Σπεύδουν μάλιστα να δώσουν την απάντηση, σημειώνοντας «ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας αντικειμενικός λόγος για όλα αυτά, εκτός βέβαια από την ανάγκη της κυβέρνησης να διατηρήσει μια σκιά πάνω από τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο τεμαχισμός της υπόθεσης εξυπηρετεί ένα και μοναδικό σκοπό: η υπόθεση Novartis να… συρθεί όσο “χρειαστεί”, δηλαδή μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης και τις εθνικές εκλογές».

Βασικό επιχείρημα για την καταγγελλόμενη σκευωρία είναι το γεγονός ότι τα μοναδικά στοιχεία βάσει των οποίων κινήθηκε η διαδικασία εναντίον των 10 πολιτικών προσώπων ήταν οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων. Προκειμένου να θέσουν οι εισαγγελείς στο αρχείο την υπόθεση για τα τέσσερα εξ αυτών σημαίνει ότι δεν κρίθηκαν αξιόπιστες οι μαρτυρίες τους. Άρα, δεν δικαιολογείται να μένει ανοιχτή για τα υπόλοιπα, όπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ. «Είναι δυνατόν ένας μάρτυρας να είναι ψεύτης ως προς τον κ. Πικραμμένο και αληθινός για τον κ. Σαμαρά», είναι το ρητορικό ερώτημα που θέτει, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επί της ουσίας μιλούν για μεθόδευση που ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση και συμπράττουν συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί, κάνοντας λόγο για κακοστημένο σήριαλ στην υπηρεσία της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναφορά για «απόλυτη γελοιοποίηση ενός παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχει το Μαξίμου», από κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης, αποτελεί προοίμιο των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και της στάσης που σκοπεύει να ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία.

Η διάθεση «σκληρού ροκ» αποτυπώνεται και από τη στάση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σκοπεύει να υλοποιήσει στο ακέραιο τη δήλωση του, «θα τους πάω μέχρι το τέλος», όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως, «όταν αλλάξει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, θα γίνει έρευνα για τη σκευωρία της Novartis». Μίλησε μάλιστα για το αδίκημα «της εσχάτης προδοσίας επί αλλοιώσεως του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» σε περίπτωση, που σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής, οι μάρτυρες που ενέπλεξαν τα πολιτικά πρόσωπα, καταθέσουν ότι τους «έβαλαν ο Κώστας, ο Αλέξης και ο Παύλος».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.