Α.Γεωργιάδης: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα»

Α.Γεωργιάδης: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα»

«Ενα συντριπτικό υπέρ της ΝΔ αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές καθιστά αναπόφευκτη την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών», τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των πολιτών. «Συνταγματικά μπορεί να μην είναι υποχρεωμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή γιατί έχει αφαιρεθεί πια από το Σύνταγμα η δυσαρμονία, πολιτικά, όμως, ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών. Στο κάτω-κάτω στη δημοκρατία μας είμαστε εκλεγμένοι, δεν είμαστε τύραννοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και θα τη βγάλει από το ΔΝΤ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Ολα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακατανόητα για τους ψηφοφόρους. Το τι λέει το ΔΝΤ και τι λέει ο Τσίπρας είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους. Είμαι εξαιρετικά υπέρ και πάρα πολύ ευτυχής που πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Πιστεύω, χωρίς να είναι ο μοναδικός λόγος αλλά είναι κυρίαρχος λόγος αυτός, ότι παίζει ρόλο η υπεύθυνη στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις».

Για το αν μπορεί η ΝΔ να δεσμευθεί ότι δεν θα μειώσει το αφορολόγητο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Είπε ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο δεν έχει παρά να φέρει αύριο νόμο στη Βουλή να καταργήσει το δικό του νόμο».

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τη στάση της ΝΔ γύρω από το θέμα, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όλα τα αναδρομικά είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν… Λέμε, όμως, ότι με την προοπτική ανόδου στην ελληνική οικονομία οι συνταξιούχοι που αδικήθηκαν, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να δουν να διορθώνονται οι αδικίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχολιάζοντας τα περί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε κατηγορηματικά: «Τέτοιου είδους συνασπισμός δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με σύσσωμη τη ΝΔ ούτε τότε, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.