ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Γιατί πήγε ο Κ.Μητσοτάκης στο Κερατσίνι

Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Γιατί πήγε ο Κ.Μητσοτάκης στο Κερατσίνι

Την πλήρη έλλειψη αφηγήματος ενόψει των εθνικών εκλογών, απέδειξε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ.

Δυο μέρες μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρωθυπουργός, στην κινηματογραφικής διάρκειας εμφάνισή του (1 ώρας και 45 λεπτών), επέρριψε ευθύνες στους πολίτες για την ψήφο τους, λέγοντας ότι με αυτή αμφισβητήθηκε η νομιμοποίηση των θετικών μέτρων και χαρακτήρισε «φυσιολογική» την ήττα που υπέστη.

Ουσιαστικά ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεχίσει να κινείται στη διχαστική λογική που τον οδήγησε στη συντριβή των δύο προηγούμενων Κυριακών, επικεντρώνοντας όλη τη στρατηγική του στις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ, επέστρεφε από το Κερατσίνι, όπου εκτός από την καθιερωμένη βόλτα στα κέντρο της πόλης, συναντήθηκε και με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Χρήστο Βρετάκο.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία να συναντηθεί με τον κ. Βρετάκο, με τον οποίο βρέθηκαν μαζί και στην περιοχή Λιπάσματα, όπου εκτελούνται έργα ανάπλασης.

Ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου, εκλέχθηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να στείλει το μήνυμα, πως αν οι πολίτες τον τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους στις εθνικές εκλογές, θα συνεργαστεί με όλους τους αυτοδιοικητικούς της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Οι επισκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα συνεχιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα επισκεφθεί Καστελόριζο, Ρόδο και Λέρο, σε μια περιοδεία με υψηλό πολιτικό και εθνικό συμβολισμό, σε μία περίοδο που η ένταση και η προκλητικότητα από την Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα. Παράλληλα το γαλάζιο επιτελείο κλείνει και τις λίστες των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα και με δεδομένο ότι όσοι από τους εν ενεργεία βουλευτές το επιθυμούν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, η ανθρωπογεωγραφία στα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς παράταξης έχει ως εξής:

Α’ Αθήνας: Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Σοφία Νικολάου, Δημήτρης Ιατρίδης, Θάνος Πλεύρης, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, Φωτεινή Πιπιλή, Δημήτρης Τσιόδρας, Σοφία Λουκέρη και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Β’ Αθήνας – Βόρειος Τομέας: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νίκη Κεραμέως, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Σάκης Ιωαννίδης, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Ξυπολυτάς, Νίκος Ρωμανός, Ζωή Ράπτη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ιωάννα Καλαντζάκου, Νίκος Κωστόπουλος και Φώτης Καρύδας.

Β’ Αθήνας – Δυτικός Τομέας: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Δημήτρης Μαραβέλιας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αντώνης Πανούτσος, Γιάννης Λοβέρδος.

Β’ Αθήνας – Νότιος Τομέας: Νίκος Δένδιας, Χάρης Θεοχάρης, Τάσος Γαϊτάνης, Γιάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης Τέλη Αϊβαλιώτης, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Θεοδώρα Πάλλη, Έμη Λιβανίου, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ρένα Βασιλάκη, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για άλλες τρεις κυρίες.

Ο συνωστισμός που υπάρχει στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, είναι ενδεικτικός της υπερπροσφοράς υποψηφίων, όταν στην Κουμουνδούρου αδυνατούν να βρουν πρόσωπα για να κλείσουν τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας, οι προτεινόμενοι από τις τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος, δεν δέχονται να δώσουν τη μάχη των εθνικών εκλογών και να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα, λόγω της ποσόστωσης για τις γυναίκες (40%), στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, επειδή το σύνολο των υποψηφίων που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο ανέρχεται σε 22, εκ των οποίων 13 άντρες και 9 γυναίκες, έχει ήδη ανακοινωθεί ένας παραπάνω απ’ ό,τι προβλέπει η νομοθεσία, ενώ αναμένεται και δεύτερος. Για αυτό, ίσως για έναν ή δύο υποψήφιους απαιτηθεί το κόψιμο ή, το πιθανότερο, η μετακίνηση σε άλλη περιφέρεια.

Περιφέρεια Αττικής, Ανατολικός Τομέας: Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης, Γιωργία Μαρτίνου, Βασίλης Οικονόμου, Βάσω Κόλλια, Τάκης Φύσσας, Χαρά Ξάνθη.

Περιφέρεια Αττικής, Δυτικός Τομέας: Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Κώτσηρας.

Α΄Πειραιά: Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Τάσος Αβραντίνης.

Β’ Πειραιά: Δημήτρης Μαρκόπουλος , Χριστίνα Τσιλιγγίρη.

Α΄Θεσσαλονίκης: Δημήτρης Σταμάτης, Βίκυ Νάκου.

Καβάλας: Μακάριος Λαζαρίδης.

Κυκλάδων: Φίλιππος Φόρτωμας.

Δωδεκάνησα: Τώνια Μοροπούλου, Αντώνης Γιαννικουρής.

Σερρών: Τάσος Χατζηβασιλείου.

Λάρισας: Γιώργος Κατσιαντώνης.

Αχαΐας: Ιάσωνας Φωτήλας.

Ηλείας: Γιώργος Κοντογιάννης.

Αργολίδας: Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Αιτωλοακαρνανίας: Βασίλης Φεύγας, Σπήλιος Λιβανός.

Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αναμένεται να συμπεριληφθούν και πρόσωπα που θα προέρχονται από το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο και είχαν μάλιστα σημειώσει καλή επίδοση σε σταυρούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα ονόματα που συζητούνται είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Δημήτρης Καιρίδης, ο Γιώργος Αμυράς, ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο Δημήτρης Μελάς, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, η Βασιλική Λαζαράκου, η Ελισσάβετ Κυρίτση και η Βίκυ Φλέσσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.