Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών

Την πρόθεσή του να θεσπίσει Συμβούλιο Περιφερειαρχών που θα συνεδριάζει κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες που εξελέγησαν πριν λίγες μέρες.

Όπως είπε θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα που θα αφορά θεσμικά θέματα ή συγκεκριμένα ζητήματα που χρειάζονται σχεδιασμό. «Θέλω αυτό το συμβούλιο να γίνει ένα εργαλείο και όχι για να βγάζουμε φωτογραφίες. Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατεπείγοντα προβλήματα που έχουν να κάνουν με απορρίμματα στην Αττική, την Πελλοπόνησο, το Ιόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους επισημαίνοντας πως το γαλάζιο χρώμα το εννοεί ως γαλάζιο της Ελλάδας. «Το μήνυμα ενότητας και συνεργασίας που εκπέμψατε όλοι στις δηλώσεις είναι το κεντρικό μήνυμα μετά τη λαίλαπα του λαϊκισμού», είπε προσθέτοντας πως «η χώρα θα πάει μπροστά αν είμαστε όλοι ενωμένοι, αν έχουμε ενιαίο σχέδιο για δουλειά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Απευθυνόμενος στον κ. Αρναουτάκη που δεν εξελέγη με τη στήριξη της ΝΔ του είπε πως θα έχει ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους άλλους. «Σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε τα προβλήματα», είπε προσθέτοντας πως το εκλογικό σύστημα σε κάποιους θα δημιουργήσει προβλήματα διοίκησης και αποτελεσματικότητας. «Είμαι έτοιμος να ακούσω τις προτάσεις σας», ανέφερε τονίζοντας πως οι περιφέρειες αποτελούν πυλώνες για ένα αναπτυξιακό σχέδιο στη χώρα, λεωφόρους για να απλωθεί σε όλη την επικράτεια ένα τολμηρό σχέδιο αναγέννησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω να σας εμπιστευτώ και αυτό να το κάνω πράξη. Θέλω να ζητήσω γραπτώς τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σας για την επόμενη πενταετία για έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος και την στήριξη των πιο αδύναμων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.