Κ.Χατζηδάκης για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν έχει λάβει τηλεφώνημα ο Μητσοτάκης και μας ανησυχεί»

Κ.Χατζηδάκης για τουρκικές προκλήσεις: «Δεν έχει λάβει τηλεφώνημα ο Μητσοτάκης και μας ανησυχεί»

Τις εξελίξεις με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, σε σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε χαρακτηριστικά: «Σε όλα αυτά τα ζητήματα απαιτείται ενότητα, σοβαρότητα και φυσικά αποφασιστικότητα. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να μένει αμέτοχη σε όλα αυτά, διότι αυτά που κάνει η Τουρκία αφορούν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ κι έχουμε μιλήσει και για την ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό απαιτηθεί κι αν η Τουρκία δεν κάνει πίσω».

«Το θέμα θα τεθεί χωρίς καμιά αμφιβολία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα -στη διάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ αυτή την εβδομάδα- και ο κ. Βέμπερ, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το ΕΛΚ μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Χατζηδάκης: «Δεν έχει λάβει τηλεφώνημα ο Μητσοτάκης»
Σχετικά με την ενημέρωση σε εσωτερικό επίπεδο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο τηλεφώνημα στον κ. Μητσοτάκη, δεν έχουμε κάποια περαιτέρω ενημέρωση και μας έχει εκπλήξει αυτό, με δεδομένο ότι θεώρησε σκόπιμο την περασμένη Κυριακή να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Εάν σε αυτή τη φάση δεν γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί από όλες τις πλευρές, αυτό θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη της ενότητας και της αποφασιστικότητας και από την άλλη πλευρά σημείωσε το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να γίνεται η εξωτερική πολιτική μέσω τηλεοράσεων, απαιτείται το κατάλληλο κλίμα σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε την υποψία ότι την Κυριακή αυτό που έγινε είχε και ένα κάποιο προεκλογικό χρώμα -ελπίζουμε να κάνουμε λάθος- και αυτό το συνδέουμε και με το γεγονός ότι, ενώ έγινε όλο αυτό, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων και σίγουρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις εθνικές εκλογές
«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις ευρωεκλογές, προχωρούμε αισιόδοξα στις βουλευτικές εκλογές και βεβαίως δεν θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο για εμάς να υπάρχει ένα κλίμα αυταρέσκειας και αλαζονείας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους -και σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν- προβάλλοντας το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας. Στηριζόμαστε σε δυο πυλώνες, την αλήθεια από τη μια μεριά και την κοινή λογική από την άλλη», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.