ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κ.Μητσοτάκης: «Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Κ.Μητσοτάκης: «Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας»

Στα εθνικά θέματα και την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην κυπριακή ΑΟΖ με τη συνεχή προκλητικότητα της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Από τις 7 Μαΐου είχα προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα. Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία. Πρέπει να υπάρχει ενιαία γραμμή και σε συνεννόηση με την Κύπρο ώστε να καταλάβει η Τουρκία ότι τέτοιες προκλήσεις δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητες. Είναι επιβεβλημένο να υπάρχει ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς θα κινηθούμε σωστά ώστε να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι αυτή η προκλητικότητα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτά που γίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ αφορά και εμάς. Εγώ θα θέσω τα ζητήματα και στο Ευρωπαϊκό λαϊκό Κόμμα και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχω αύριο με την κ. Μέρκελ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις συμμαχίες και να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και για την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε “.

Όσο για το αν θεωρεί ότι πρέπει οι Έλληνες πολίτες να ανησυχούν, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Προφανώς η κατάσταση έχει σοβαρότητα. Η δραματοποίηση όμως που επεδίωξε η κυβέρνηση με την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ επιδρά στους πολίτες. Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν έλαβα κάποιο τηλεφώνημα, κατά συνέπεια νομίζω ότι ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση. Ας αφήσουμε όμως τα εθνικά θέματα έξω από την κομματική αντιπαράθεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε και προσωπική έκκληση στον πρωθυπουργό: «Αν ο κ. Τσίπρας ξέρει κάτι παραπάνω τότε τον καλώ να με ενημερώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.