Αλέξης Τσίπρας: «Στο ποδόσφαιρο ήμουν καλύτερος – Είχα δυνατά πόδια, ήμουν αλτικός»

Αλέξης Τσίπρας: «Στο ποδόσφαιρο ήμουν καλύτερος – Είχα δυνατά πόδια, ήμουν αλτικός»

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μία διαφορετική συνέντευξη, βρέθηκε καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Σουτ Τηλεφώνημα» στον Sport24 Radio 103,3. Εκεί μίλησε εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και για αθλητικά ζητήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόσκληση ενός αθλητικού ραδιοφώνου ανέφερε: «Είναι μία διαφορετική πρόταση αυτή και την αποδέχτηκα με ενδιαφέρον. Παλιά άκουγα. Τώρα δεν έχω χρόνο. Οπότε συνήθως ακούω πολιτικούς σταθμούς»

Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε ότι όταν ήταν μικρός έπαιζε βόλεϊ:

«Έπαιζα κεντρικός. Όταν ήμουν μικρός είχα πάρει το μπόι μαζεμένο. Είχα δυνατά πόδια, ήμουν αλτικός. Μετά μου έριξαν ένα κεφάλι οι υπόλοιποι. Στο μπάσκετ ήμουν ατσούμπαλος. Στο ποδόσφαιρο ήμουν καλύτερος. Το ίνδαλμα μου ήταν ο Σαραβάκος. Προσπαθούσα να τον μιμηθώ».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και για την πρώτη φορά που πήγε σε γήπεδο λέγοντας «πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών. Ήταν ένας αγώνας Παναθηναϊκός – Πανιώνιος. Πήγα στο γήπεδο με τον αδερφό μου. Με περνάει εννιά χρόνια. Πήγαμε στη θύρα 1 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αυτή την αίσθηση δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θυμάμαι ότι τότε πουλούσαν στο γήπεδο πορτοκαλάδες σε κάτι πλαστικά κύπελλα σε σχήμα πορτοκαλιού και σε κάθε κόρνερ έπεφταν βροχή».

Σε ένα πολιτικο-αθλητικό σχόλιο και για το παράδειγμα της Λίβερπουλ που έφερε για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού σχολίασε ότι «ήταν σαν να παίξαμε έναν αγώνα Ευρωλίγκα και τώρα πάμε να παίξουμε τελικό πρωταθλήματος. Το έχω ξαναπεί ότι οι κάλπες θα είναι άδειες. Είναι άλλος αγώνας. Ο αγώνας ξεκινάει από την αρχή. Είναι μάχη, έχει δυσκολίες, αλλά έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Το ποδόσφαιρο είναι το λαϊκό σπορ. Είναι το άθλημα που μπορείς να το παίξεις παντού με οποιονδήποτε τρόπο».

Στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο ο πρωθυπουργός πήρε θέση:

«Μέσι. Όχι, μόνο γιατί συμπαθώ την Μπαρτσελόνα. Είναι ένας παίκτης που παίζει με το μυαλό. Με την έννοια ότι κάθε γενιά που περνάει το ποδόσφαιρο βελτιώνεται θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος. Βέβαια, πιστεύω ότι ο Μαραντόνα ήταν μεγάλη μορφή».

Ενώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο συμπλήρωσε ότι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι και αυτός ένα θαύμα της φύσης. Ένας τρομερός ποδοσφαιριστής. Η συμπάθεια σε έναν ποδοσφαιριστή έχει να κάνει με πολλά πράγματα, όπως τον χαρακτήρα του. Εμένα μου ταιριάζει περισσότερο ο Μέσι. Ο γιος μου συμπαθεί τον Ρονάλντο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.