ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Μητσοτάκης: «Η Τουρκία θα αντιμετωπιστεί με διπλωματία, ΕΕ και ειλικρίνεια»…

Κ.Μητσοτάκης: «Η Τουρκία θα αντιμετωπιστεί με διπλωματία, ΕΕ και ειλικρίνεια»…

Σε συνέντευξή του στο περιφερειακό κανάλι KΡΗΤΗ ΤV, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο τουρκικό τελεσίγραφο για και τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστούν με «διπλωματία, επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και «με την ειλικρίνεια που θα μιλήσει ο ίδιος στον Ρ.Τ.Ερντογάν» και είπε ότι «Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί».

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας, είπε πως «στη διπλωματία υπάρχουν πολλά όπλα στο τραπέζι. Οι κυρώσεις είναι ήδη ένα σημαντικό όπλο το οποίο έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη φαρέτρα της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε πως «η τουρκική οικονομία είναι σε εύθραυστο στάδιο αυτή τη στιγμή. Δεν αντέχει πολλές αναταράξεις και από ένα σημείο και πέρα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι η δράση της Τουρκίας θα προκαλέσει αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια, ούτε εκτιμήσεις, ούτε υπερβολική ανησυχία, ούτε να φοβάται ο κόσμος αδικαιολόγητα. Η εξωτερική πολιτική θέλει συνέπεια και, όπου χρειάζεται, αυστηρότητα και αποφασιστικότητα.

Και προσωπικά, αυτός θα είναι και ο δικός μου αγώνας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη.

Αλλά θα είναι και μία προσπάθεια να συζητήσω με ειλικρίνεια με την Τουρκία και με τον κ. Ερντογάν βάσει, όμως, του Διεθνούς Δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας οι οποίοι σίγουρα παραβιάζονται με τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «πάντα μία αλλαγή κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, είναι μία ευκαιρία για μία ειλικρινή επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτό προϋποθέτει όμως, αυτή τη στιγμή, πρώτα από όλα, κινήσεις καλής θέλησης από πλευράς της Τουρκίας, διότι η κλιμάκωση αυτή είναι προϊόν μίας τουρκικής επιθετικότητας η οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο χωρίς να προκαλεί αντιδράσεις».

Σημείωσε πως είναι δυνατόν να επιβληθούν κυρώσεις και να υπάρχουν συζητήσεις με την Τουρκία, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια να κάνει η Τουρκία κάποια κίνηση την ώρα που θα αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Και σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Και αυτή είναι μία απάντηση -θέλω να είμαι απολύτως σαφής- την οποία πρέπει να δώσει όποιος είναι Έλληνας πρωθυπουργός. Και σίγουρα αυτή είναι και η απάντηση που σας δίνω σε περίπτωση που υπάρξει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο και δεν θέλω να υπάρχει και αυτή η αίσθηση της πρόσθετης ανησυχίας, αλλά δουλειά μας είναι πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο. Και θα είμαστε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.