ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Γαλλικό ραδιόφωνο: «Ο Μητσοτάκης τελειοποίησε την εικόνα του μεταρρυθμιστή»

Γαλλικό ραδιόφωνο: «Ο Μητσοτάκης τελειοποίησε την εικόνα του μεταρρυθμιστή»

Στα πρώτα θέματα των μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνονται οι αυριανές εθνικές εκλογές στην Ελλάδα. Οι αναφορές τους περιλαμβάνουν προφίλ των κ.Μητσοτάκη και Τσίπρα, ενώ τα περισσότερα δημοσιεύματα προεξοφλούν νίκη για τη ΝΔ.

Γαλλικό ραδιόφωνο «Franceinter»
«Ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασιλιάς της μεσαίας τάξης και φαβορί για να αντικαταστήσει τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα του γαλλικού ραδιοφώνου «Franceinter».
Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το επίμαχο άρθρο σχολιάζει ότι, με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η Ελλάδα αναμένεται να αλλάξει κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας. Είναι γόνος μιας πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα και επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος ΝΔ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πολιτική στο αίμα του», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο.
«Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την προεκλογική εκστρατεία για να τελειοποιήσει την εικόνα του μεταρρυθμιστή», προσθέτει

Γαλλική εφημερίδα «Le Parisien»
«Η Ελλάδα έτοιμη να αλλάξει τη σελίδα Τσίπρα» σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αναφερόμενη στις αυριανές εκλογές και προσθέτει:
«Ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και ο νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος , που εξελέγη το 2015, αναμένεται να υποστεί σοβαρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής».

Γερμανική εφημερίδα «Merkur» για Ελλάδα:
«Ο χρόνος του Τσίπρα τελειώνει», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Merkur» και προσθέτει:
«Οι αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις του Τσίπρα απειλούν την κυβέρνησή του.
Επί τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Τώρα, οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της Κυριακής δεν είναι καλές για τον 44χρονο Τσίπρα», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα.
«Την Κυριακή», γράφει το επίμαχο δημοσίευμα, «ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αντικατασταθεί από τον αρχηγό του κόμματος του συντηρητικού στρατοπέδου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποσπάσει μόνο 23,7% στις ευρωεκλογές και να είναι πάνω εννέα μονάδες πίσω από το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τη Γερμανία βασικό εταίρο, προέρχεται από μία οικογένεια πολιτικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της χώρας…Ο χρόνος του Τσίπρα τελειώνει», υποστηρίζει το επίμαχο άρθρο.

Ελβετική εφημερίδα «Luzerner Zeitung»:«O Έλληνες μπούχτισαν: Η κυβέρνηση αλλάζει φρουρά
«Οι Έλληνες αλλάζουν κυβέρνηση αφού μπούχτισαν», σχολιάζει σε άρθρο της η ελβετική εφημερίδα «Luzerner Zeitung».

«Ο ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι το απόλυτο φαβορί στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακή. Μετά από 4,5 χρόνια στην εξουσία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν πιθανότατα στα έδρανα της αντιπολίτευσης», προσθέτει.

Bild: «Στη διάρκεια της κρίσης οι Έλληνες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ – Τώρα δεν έχουν καμία όρεξη για πειράματα »

«Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, οι Έλληνες επέλεξαν στην εξουσία το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, τώρα πιθανότατα δεν έχουν καμία όρεξη για πειράματα», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Ο Τσίπρας απειλείται με ήττα στις εκλογές! Πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, οι Συντηρητικοί της αντιπολίτευσης διευρύνουν την διαφορά τους», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει προβάδισμα δέκα έως 15 μονάδες έναντι του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα… Ο Μητσοτάκης μπορεί ακόμη και να ελπίζει σε αυτοδυναμία», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.