«Στα μαχαίρια» Μπάμπης Παπαδημητρίου και Liberation με αφορμή τη «δυναστεία Μητσοτάκη»

«Στα μαχαίρια» Μπάμπης Παπαδημητρίου και Liberation με αφορμή τη «δυναστεία Μητσοτάκη»

Ένας… άτυπος πόλεμος έχει ξεκινήσει μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου και της γαλλικής εφημερίδας Liberation. Αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, το οποίο σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου έκανε λόγο για επιστροφή των πολιτικών δυναστειών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με «το νεποτισμό και τις πελατειακές σχέσεις».

Στο δημοσίευμα αυτό, η αρθρογράφος ανέφερε πως στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να αποβάλλει το υποκοριστικό «Κούλης», ενώ επεξηγείται πως το όνομα προέρχεται από το «Κυριακούλης», δηλαδή «μικρός Κυριάκος», κάτι που έχει εδραιωθεί στη φαρέτρα των πολιτικών του αντιπάλων.

Επίσης, έκανε μια αναδρομή στην πολιτική ιστορία της οικογένειας Μητσοτάκη, καθώς και στις αναφορές στο βιογραφικό του νυν πρωθυπουργού.

«Εκλεγείς χάρη στην υποχώρηση των ποσοστών δημοτικότητας του προκατόχου του και όχι χάρη στον ενθουσιασμό προς το πρόσωπό του, δεν πρέπει να ξεχνά ότι από την έναρξη της κρίσης, οι Έλληνες είναι έτοιμοι να καταστρέψουν την καριέρα όλων των αρχηγών που τους γεμίζουν με υποσχέσεις προτού τελικά τους προδώσουν. Κανείς δεν παρέμεινε στην εξουσία έως τέλους, με τον Τσίπρα να είναι ο μόνος που κατάφερε να ολοκληρώσει (σχεδόν) την θητεία του», αναφέρει το άρθρο προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την πολιτική κατάσταση των τελευταίων ετών στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.