Σε ξενοδοχείο πολυτελείας μετατρέπεται το ιστορικό κτήριο στην Ρηγίλης 18 – Εκεί βρίσκονταν τα γραφεία της ΝΔ

Σε ξενοδοχείο πολυτελείας μετατρέπεται το ιστορικό κτήριο στην Ρηγίλης 18 – Εκεί βρίσκονταν τα γραφεία της ΝΔ

Σε ξενοδοχείο πολυτελείας μετατρέπεται το ιστορικό κτήριο στην Ρηγίλης 18, όπου για πολλά χρόνια, ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tornos News ήδη υπεγράφη το μισθωτήριο, ανάμεσα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, που είναι το Ιδρυμα Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους και την ξενοδοχειακή εταιρεία The Margi Α.Ε.

Το μίσθωμα είναι για 50 χρόνια, το κόστος της ανακατασκευής θα φθάσει το 1,68 εκατομύρια ευρώ, ενω το μηνιαίο μίσθωμα για το ακίνητο θα είναι 16 χιλιάδες ευρώ.

Επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Το κτήριο της Ρηγίλης στέγασε τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από την μεταπολίτευση και μετά, από την εποχή δηλαδή του Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή το νεώτερο. Επι εποχής Σαμαρά τα γραφεία εγκαταλείφθηκαν για λόγους οικονομίας, αφού πλέον κρίθηκε ασύμφορο το ενοίκιο. Ολες οι υπηρεσίες του κόμματος ούτως η άλλως, στεγάζονταν για πολλά χρόνια σε διάφορα κτήρια, αφού ο χώρος δεν επαρκούσε, και το τελευταίο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε το κτήριο της Ρηγίλης από το κόμμα της ΝΔ, στέγαζε μόνο το γραφείο του Προέδρου του κόμματος.

Επι Κυριάκου Μητσοτάκη, για λόγους πρακτικούς αλλά και οικονομικούς, για να είναι συγκεντρωμένες δηλαδή όλες οι υπηρεσίες σε έναν χώρο, αλλά και το τίμημα να είναι φθηνό, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς.

Το κτήριο της Ρηγίλης δεν είναι ένα συνηθισμένο κτήριο. Οι κατόψεις του ακολουθούν την διάταξη των hotels prives της Γαλλίας και της Αγγλίας, με ένα εντυπωσιακό μαρμάρινο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο και στις 3 μεγάλες αίθουσες υποδοχής, σαλόνια και τραπεζαρίες. Εξ ίσου εντυπωσιακή είναι και η πίσω όψη που βλέπει στον κήπο, με στοιχεία από τους πύργους επαύλεις που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχές όπως η Κηφισιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κτήριο είναι του αρχιτέκτονα Αναστάσιου Μεταξά, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1862 και πέθανε το 1937. Ο Αναστάσιος Μεταξάς ήταν από τους πιό σημαντικούς αρχιτέκτονες της εποχής του, συναγωνιζόμενος τον Τσίλερ. Δικά του έργα είναι το Παλάτι στην οδό Ηρώδου του Αττικού, το σημερινό Προεδρικό Μέγαρο, το παλάτι του πρίγκιπα Νικολάου στην Βασιλίσης Σοφίας, που τώρα στεγάζει την Ιταλική πρεσβεία αλλά και το νοσοκομείο Συγγρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.