Μπάμπης Παπαδημητρίου: Μερική… οπισθοχώρηση για την τοποθέτησή του για το νερό (βίντεο)

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Μερική… οπισθοχώρηση για την τοποθέτησή του για το νερό (βίντεο)

Μερική… οπισθοχώρηση επιχείρησε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μετά την θύελλα για την τοποθέτησή του για το “απαράδεκτα φθηνό νερό”.

Ξεκαθάρισε μεν πως δεν υπάρχει ούτε θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα, ούτε ζήτημα αύξησης της τιμής. Επέμεινε όμως και στον αρχικό του ισχυρισμό, λέγοντας πως λόγω της σπατάλης, η τιμολόγηση θα έπρεπε να λειτουργεί ως φόβητρο.

Έτσι, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τόνισε ξεκινώντας την τοποθέτησή του:

«Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν.

Δεν είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης… Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης«.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο «γαλάζιος» βουλευτής απάντησε:

«Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο!

Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα…».

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Κανένα θέμα αύξησης της τιμής» και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος ρώτησε τον συνάδελφό του και πλέον βουλευτή: «Είστε υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού; Θεωρείτε ότι είναι απαράδεκτα χαμηλή; Είναι αυτό προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα»;

Για να απαντήσει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου:

«Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής… Και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα».

Ξεκαθαρίζοντας, τέλος, πως δεν είναι «λαγός» μιας ενδεχόμενης απόφασης για αύξηση της τιμής του νερού, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου τόνισε: «Δεν είμαι λαγός και δεν χρειάζεται αυτή η συζήτηση. Να σοβαρευτούμε κιόλας»…

Δείτε όσα είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.