ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Γεωργιάδης: «H επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας»

Α.Γεωργιάδης: «H επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας»

«Εμείς, έχουμε την όρεξη αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και η ιστορία να την αξιοποιήσουμε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε σήμερα η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο και το Ίδρυμα Konrad Adenauer, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ο κόσμος το 2020: Κυβερνώντας στην εποχή της ακυβερνησίας».

«Όλες οι κυβερνήσεις που θέλουν να προσελκύσουν μεγάλες ξένες επενδύσεις αναλόγως του μεγέθους της επένδυσης νομοθετούν εντελώς ξεχωριστά», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «έχει έρθει η ώρα επιτέλους στην Ελλάδα να σκεφτούμε σε ποιον κόσμο ζούμε, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας και πρέπει να κάνουμε για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Προσωπικά θεωρώ πως ζούμε σε μια – γι’ αυτό το πράγμα – καταπληκτική εποχή στην Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη (…) Είμαι τυχερός που είμαι υπουργός τώρα -και θα καταπλήξω τον κ. Χουλιαράκη (σ.σ. συμμετείχε στο ίδιο πάνελ), για τον οποίο θέλω να πω δημοσίως ως Έλληνας πολίτης και πολιτικός, θεωρώ θετική τη συμβολή του στο να είναι η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να είναι σήμερα σε ένα καλύτερο σημείο απ’ ό,τι στο παρελθόν – είναι πολύ καλό για μένα που είμαι υπουργός γιατί έπομαι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ο υπουργός επισήμανε ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν μια βίαιη περίοδος ωρίμανσης της ελληνικής κοινωνίας κατά το διάστημα της οποίας κατέρρευσαν μύθοι της αριστεράς αλλά και μύθοι μακροχρόνιοι, όπως το ότι να είσαι κερδοσκόπος είναι κακό» και σημείωσε ότι «ο κυριότερος λόγος που καθυστερήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα να βγούμε από την κρίση και από τα προγράμματα, είναι πέραν του ότι είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα από τα άλλα κράτη ότι δεν μπορέσαμε ως κοινωνία να συνεννοηθούμε στα προφανή».

Μιλώντας για τη «μεταστροφή» της ελληνικής κοινωνίας έδωσε και παράδειγμα από τη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στην προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να ιδιωτικοποιήσει το λιμάνι της πόλης έχοντας τη δεσμευτική προσφορά της εταιρείας Hutchison (550 εκατ. ευρώ), για το μισό λιμάνι. «Εδώ έγινε ο χαμός. Κατέβηκε η πόλη στο λιμάνι (..) Έφυγε η Hutchison, πήρε το λιμάνι της Σμύρνης», είπε ο κ. Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι «ως αποτέλεσμα έπειτα από δέκα χρόνια περίπου δώσαμε όλο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα μισά λεφτά».

Ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε μια κοινωνία που για πρώτη φορά συνειδητοποιεί τις αρετές της ιδιωτικής οικονομίας», συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική τους ιστορία έχουν συνειδητοποιήσει ότι όλα όσα πίστευαν ως εύκολες λύσεις της αριστεράς δεν υπάρχουν». Οπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε επιτέλους ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα (…) αλλά μετά από μια δεκαετή κρίση έχει και ευκαιρίες τις οποίες πρέπει να μπορέσουμε και να αξιοποιήσουμε και να προβάλλουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε ότι η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (…) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας. Και αν θέλουμε να αρχίσουν να επιστρέφουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό στην Ελλάδα, ένας τρόπος μόνο υπάρχει, η δημιουργία στην Ελλάδα καλοπληρωμένων και με προοπτικές θέσεων εργασίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.