ΝΔ κατά Α.Τσίπρα: «Να διοργανώσει μόνος του μια αντικυβερνητική διαδήλωση να δούμε πόσους θα μαζέψει»

ΝΔ κατά Α.Τσίπρα: «Να διοργανώσει μόνος του μια αντικυβερνητική διαδήλωση να δούμε πόσους θα μαζέψει»

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προξένησε η παρουσία του στο μπλοκ του κόμματος ως επικεφαλής, με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για την «πρώτη πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση». Ωστόσο, στιγμές αργότερα, η ΝΔ απάντησε στον πρώην πρωθυπουργό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι καθώς η πορεία έληξε για πρώτη φορά ειρηνικά, δίχως να δημιουργηθούν επεισόδια.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ταυτόχρονα οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα απέδωσαν καρπούς, αφού η χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο ήταν από τις πιο ήρεμες των τελευταίων ετών, με την πρωτεύουσα την αμέσως επόμενη ημέρα να έχει επιστρέψει πλήρως στους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η ανάρτηση Τσίπρα και η άμεση απάντηση της ΝΔ

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, την καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου «επιτελικού» κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν. Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με «μπαχαλάκηδες», αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές.

Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Η απάντηση της ΝΔ -«Τα πράγματα αλλάζουν με τους μπαχαλάκηδες»

Όπως προαναφέρθηκε, στιγμές αργότερα μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση της ΝΔ.

«Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Όσο για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ.Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψειΌ, προστίθεται.

Το χρονικό της αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αρχίσει να δυναμιτίζεται από χθες κιόλας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο κέντρο της Αθήνας, φορώντας δερμάτινο μπουφάν προκειμένου να συμμετάσχει στην πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πηγές του κυβερνώντος κόμματος σχολιάζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε σε ολόκληρη την πορεία, αφού ο Αλέξης Τσίπρας σταμάτησε στη «Μεγάλη Βρετανία», τόνισαν: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσιπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα».

Το εν λόγω σχόλιο δεν άφησαν να πέσει κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ, με πηγές του κόμματος να σχολιάζουν λίγη ώρα αργότερα: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πηγές της Κουμουνδούρου πρόσθεσαν ακόμη: «Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.