Κ.Τασούλας: «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία»

Κ.Τασούλας: «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία»

Ο ΠτΒ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Βορειοηπειρωτών, όπου του έθεσαν τα προβλήματα και τον διωγμό που υφίστανται η ελληνική μειονότητα από τους Αλβανούς.

«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην αφήσει εκτεθειμένους τους συμπατριώτες μας στην Αλβανία και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους. Η Αλβανία πρέπει να ‘αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων», τόνισε ο Κ. Τασούλας, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας-Ομόνοια και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, η ελληνική εθνική μειονότητα «υφίσταται απαράδεκτες δοκιμασίες αυτή την περίοδο της Ιστορίας, που έχουν σχέση με τα περιουσιακά της δικαιώματα, με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, με την εκπαίδευση. Όλα αυτά οφείλουμε ως Ελλάδα να τα επισημαίνουμε και να υποστηρίζουμε την προστασία αυτών των δικαιωμάτων που η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται να μην εννοεί να σεβαστεί».

Η Αλβανία, τόνισε, «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή της πορεία είναι απολύτως συνυφασμένη με τον σεβασμό των δικαιωμάτων που προανέφερα».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια κ.κ. Βασίλης Χάγιος και Γιώργος Τζομάκας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, Φρέντυ Μπελέρης και η αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΔΕΕΕΜ-Ομόνοια, ‘Αννα Τσίμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για την εποικοδομητική συζήτηση και τη στήριξή του στα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας, σημειώνοντας: «Σας θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και λόγω της καταγωγής σας ως Ηπειρώτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.