ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Γεωργιάδης για την άρνηση παρουσίας στη Βουλή προστατευόμενου μάρτυρα: «Θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα» (φώτο)

Α. Γεωργιάδης για την άρνηση παρουσίας στη Βουλή προστατευόμενου μάρτυρα: «Θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα» (φώτο)

(upd 19:43) «Ο κύριος Μάξιμος Σαράφης δεν κατέστησε τον εαυτό του διαθέσιμο στις αρχές, άρα παραβίασε τον Ποινικό Κώδικα και τα προνόμια που του παρέχονταν μέσω του προγράμματος προστασίας μαρτύρων. Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ζήτημα ωρών, από την εισαγγελία για τα περαιτέρω. Και τότε, ένας άνθρωπος προφανώς πολύ γνωστός στην αγορά του φαρμάκου, θα εμφανιστεί και ποιος τον έβαλε να πει όλες αυτές τις τρίχες» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκε τόσο στη δική του θητεία στο υπουργείο Υγείας όσο και του Ανδρέου Λοβέρδου λέγοντας πως «όποιος ξέρει από την αγορά του φαρμάκου, ξέρει ποιοι υπουργοί κυνηγήσαμε την υπερσυνταγογράφηση και την σπατάλη στα φάρμακα και ποιοι δεν την κυνήγησαν». Και ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Και βρεθήκαμε εμείς που κάναμε τις μεγαλύτερες μειώσεις στην ιστορία, να κατηγορούμαστε εξαιτίας ενός κυρίου που σήμερα κρύβεται και τρέχει σαν λαγός».

«Κι αυτοί οι άνθρωποι θα ακούσουν και την ποινή τους, η οποία θα είναι και βαριά, διότι πρόκειται για προδοσία κατά του πολιτεύματος. Να δούμε και ποιοι είναι οι ενεχόμενοι, γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της Επιτροπής -πλην ΣΥΡΙΖΑ- μετέβησαν στην ΓΑΔΑ για να εξετάσουν τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Όμως, ο Μάξιμος Σαράφης δεν ήταν εκεί και τότε τα μέλη της προανακριτικής, πλην ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης ζήτησαν την βίαιη προσαγωγή του. Τα μέλη της επιτροπής αποχώρησαν λίγο μετά τις 18.30 καταγγέλλοντας την στάση του μάρτυρα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικό κείμενο

Με αναφορές στον «Μάξιμο Σαράφη», τον προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis, που αρνήθηκε να προσέλθει και να καταθέσει ενώπιον του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής και ζητήθηκε η βίαιη προσαγωγή του, ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο για την ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Ενώ πρόσωπο πολύ γνωστό στην αγορά της υγείας θα βρεθεί ενώπιον των αρχών. Βρεθήκαμε να τρέχουμε για έναν κύριο που σήμερα έγινε καπνός. Θα συγκρατήσω για λίγο την οργή μου, στον φυσικό του δικαστή θα καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. Μιλάμε για μια σκευωρία και πρόσωπα που με άρρωστο τρόπο λειτούργησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σκευωρία Novartis αφορά ανθρώπους που με άρρωστο τρόπο προσπάθησαν να καταλύσουν το πολίτευμα της χώρας. Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματά τους είναι βαριές. Μιλάμε για προδοσία κατά του πολιτεύματος. Προσωπικά, περιμένω το δικαστήριο όπου θα λάμψει όλη η αλήθεια. Εκεί θα λάβω την ικανοποίηση που προβλέπεται σε ένα κράτος δικαίου. Και κατηγορούμενοι θα είναι κι άλλοι, πέραν του κου Παπαγγελόπουλου.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.