ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΝΔ: Επιστολή σε όλα τα κόμματα της ΕΛΚ για την Αγία Σοφία

ΝΔ: Επιστολή σε όλα τα κόμματα της ΕΛΚ για την Αγία Σοφία

Ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία και τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Αγία Σοφία.

Στην επιστολή αναφορικά με την Αγιά Σοφιά και τις τουρκικές προκλήσεις, αποτυπώνονται οι θέσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτές υπογραμμίζεται ότι η απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος προσβάλλει ευθέως την ευρωπαϊκή ιστορία και τις κοινές αξίες όλου του δημοκρατικού κόσμου.

Επιπλέον, στην επιστολή της ΝΔ τονίζεται ότι η εργαλειοποίηση ενός τέτοιου μνημείου, για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων στην Τουρκία, αποτελεί θλιβερή απόδειξη της έλλειψης σεβασμού της γειτονικής χώρας προς την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία.

“Η Τουρκία για άλλη μια φορά παραβιάζει τις διεθνείς συμφωνίες και επιλέγει την πολιτιστική της απομόνωση”, προσθέτει ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος αναφέρει ότι η πρόσφατη απόφαση ήρθε να προστεθεί στην απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο, στην παράνομη ανάμειξη της Τουρκίας στον λιβυκό εμφύλιο και στις διακηρυχθείσες απειλές Ερντογάν για έρευνες υδρογονανθράκων σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ακράδαντα ότι η απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος είναι απαράδεκτη. Καλούμε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς να προστατεύσουν τον οικουμενικό χαρακτήρα της Αγιάς Σοφιάς και να υπερασπιστούν τις αρχές της ανεκτικότητας και του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Συμφωνιών”, καταλήγει ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Ν.Δ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.