Δ.Καιρίδης: «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος την οποία εμείς σεβόμαστε και υποστηρίζουμε»

Δ.Καιρίδης: «Η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος την οποία εμείς σεβόμαστε και υποστηρίζουμε»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εξέφρασε την άποψη ότι το κεκτημένο του τελευταίου διαστήματος είναι η μη ανταμοιβή της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Ο κ.Καιρίδης, υπογράμμισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να δικαιολογήσει στο εσωτερικό του την αναδίπλωση που έκανε με το Ορούτς Ρέις αλλά και το γεγονός ότι σήμερα είμαστε στο σημείο που βρισκόμασταν στις αρχές Αυγούστου, όταν είχαν δρομολογηθεί διερευνητικές επαφές.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Καιρίδης εκτίμησε ότι το κεκτημένο του τελευταίου διαστήματος είναι ότι αποδείχθηκε ότι η επιθετικότητα δεν ανταμείβεται αλλά προκαλεί ευρωπαϊκή αφύπνιση και ευρύτερη συσπείρωση.

Αναφορικά με το μπλοκάρισμα από την Κύπρο της χθεσινής απόφασης σε επίπεδο Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι αυτονόητη και δεδομένη η ελληνική στήριξη στην Κύπρο.

​Απαντώντας σε ερώτημα αν η Αθήνα θα θέσει βέτο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος ανεξάρτητο και κυρίαρχο «την οποία εμείς σεβόμαστε, στηρίζουμε και υποστηρίζουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρχει μία ασφαλιστική δικλείδα και ένας μηχανισμός που να αποτρέπει την υποτροπή, αν η Τουρκία παρεκκλίνει των συμφωνημένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.