Μ.Βορίδης: «Προσχηματικές οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο»

Μ.Βορίδης: «Προσχηματικές οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο»

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο που αναμορφώνει το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο.

Ο κ. Βορίδης επικαλούμενος στοιχεία από το μητρώο δημόσιων υπαλλήλων ανέφερε ότι το 2018 οι μετακλητοί εκτός ΟΤΑ, δηλαδή το προσωπικό που απασχολούνταν σε γραφεία υπουργών και κρατικών οργανισμών ανήλθε σε 2.020 ενώ σήμερα είναι στους 910. Επίσης οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών το 2018 ήταν 580 και σήμερα 566.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπάρχει αντίστροφη εικόνα με τον αριθμό των μετακλητών στους ΟΤΑ καθώς ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έλαβε την απόφαση να στηρίξει την αυτοδιοίκηση παρέχοντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες την δυνατότητα να πάρουν περισσότερους μετακλητούς.

Πέραν αυτού, ο κ. Βορίδης απάντησε και στην κριτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθύμισαν παλαιότερες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να υπάρχουν «θεσμικές παρεμβάσεις για να μην κυβερνήσει ξανά η αριστερά».

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ αν δεν το έχετε αντιληφθεί είμαι Δεξιός. Είναι απολύτως θεμιτό ένας αριστερός μα μην θέλει να κυβερνά η Δεξιά και ένας δεξιός να μην θέλει να κυβερνά η αριστερά. Όμως, να σας θυμίσω ότι η Αριστερά είναι αυτή που λέει ότι οι θεσμοί παράγουν ιδεολογία. Άρα όταν λέτε ότι οι θεσμοί παράγουν ιδεολογία δεν κατάλαβα γιατί οι θεσμοί αυτοί θα πρέπει να παράγουν μόνο αριστερή ιδεολογία και όχι δεξιά. Μια εξισωτική αντίληψη για το δημόσιο δεν παράγει εξισωτική ιδεολογία; Και άρα αυτή η ιδεολογία είναι πιο κοντά στην Αριστερά. Μια αξιολόγηση που ενισχύει την αξιοκρατία δεν παράγει ιδεολογία και κουλτούρα ιεραρχίας και αξιοκρατίας και άρα μια ιδεολογία πιο κοντά στην δεξιά; Η Αριστερά υπερασπίζεται ένα κεντρικό ισχυρό κράτος. Μια πολιτική που ενισχύει την αυτοδιοίκηση και άρα αποδυναμώνει το κεντρικό κράτος δεν βρίσκεται πιο κοντά στον δικό ας ιδεολογικό πυρήνα;» ενώ πρόσθεσε : «Το ζήτημά σας είναι ότι για πρώτη φορά έχετε μια παράταξη που δεν στέκεται ενοχικά στην αριστερά και δεν σκύβει το κεφάλι και αυτό σας ενοχλεί».

«Λέτε ναι ή όχι στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό;»

Αναφορικά τέλος με τις προωθούμενες διατάξεις του νομοσχεδίου και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευση ο κ. Βορίδης είπε «Λέτε ναι ή όχι στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό; Αυτό που επιτυγχάνει το νομοσχέδιο είναι η θέσπιση ενιαίου πανελλαδικού διαγωνισμού που αντικαθιστά την πραγματικότητα του 97% των προκηρύξεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό τι λέτε; Είναι καλό ή κακό; Εσείς λέτε ότι προϋπάρχει τέτοια ρύθμιση αλλά δεν εφαρμόζεται και το καταψηφίζετε αν και συμφωνείτε. Είναι σοβαρή αυτή η τοποθέτηση;» ενώ παράλληλα τόνισε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις επιταχύνονται οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων από την στιγμή που θα εκδοθούν οι πίνακες επιτυχόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.