ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ενοχλημένο το Μαξίμου από την διαφωνία Μ.Γιαννάκου και Ο.Κεφαλογιάννη

Ενοχλημένο το Μαξίμου από την διαφωνία Μ.Γιαννάκου και Ο.Κεφαλογιάννη

Οι διαφωνίες των δυο πρώην υπουργών της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια των παιδιών και το αντάρτικο της Μαριέττας Γιαννάκου και της Ολγας Κεφαλογιάννη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο έχει πάρει μυθικές διαστάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι και οι δυο προέρχονται από το Καραμανλικό στρατόπεδο.

Χωρίς να λένε ευθέως ότι πρόκειται για σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού και μόνο η επισήμανση ότι οι δύο κυρίες έχουν στενή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή δημιουργεί εντυπώσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης αν και γνώριζαν τις ενστάσεις των δύο βουλευτριών της ΝΔ δεν περίμεναν ποτέ ότι θα το τράβαγαν τόσο πολύ. Εντύπωση έχει κάνει η στάση της Μαριέττας Γιαννάκου, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει πάντα το πράσινο φως για τις όποιες αλλαγές γίνονται στα νομοσχέδια.

Άρα η διαφωνία της ακουμπά τον ίδιο τον πρόεδρο της κυβέρνησης, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθησαν οι προτάσεις των δυο πρώην υπουργών στο σχετικό νομοσχέδιο ερμηνεύεται ως κίνηση σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στους βουλευτές του κόμματος του, ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην διατύπωση των όποιων εντάσεων έχουν για τα νομοθετήματα που έρχονται στην Βουλή, καθώς δημιουργούνται εντυπώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα.

Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι από την πρώτη στιγμή που η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου εξέφρασαν δημοσίως τις εντάσεις τους για το νομοσχέδιο, υπήρξε σοβαρή ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μαριέττα Γιαννάκου πάντως εμφανίστηκε να μην επιθυμεί να κάνει βήμα πίσω ενώ απαντώντας από το βήμα της Βουλής- επικαλούμενη μάλιστα την ιδιότητα της ως παλαιό μέλος της ΝΔ – επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης λέγοντας :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις, ότι ευθύνονται τα προσωπικά μας βιώματα ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα . Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όμως πρόκειται για κοινή λογική και γνώση της επιστήμης» σημείωσε και ανέφερε ότι «ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί, καθώς αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να εκφράσουμε γνώμη μας». Η πρώην υπουργός πρόσθεσε ακόμα : «Εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω» εφόσον , δεν υπάρχουν αλλαγές για την «εξίσου» γονική μέριμνα, το τεκμήριο του ενός τρίτου και την προϋπόθεση για οριστική δικαστική απόφαση για τον κακοποιητή γονέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.