ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Λοβέρδος: «Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση»

Γ.Λοβέρδος: «Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση»

Αρκετά έντονες ήταν οι αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδου στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια των παιδιών.

Ο βουλευτής κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή το νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να προστατεύσει το παιδί, όχι τους γονείς.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για γυναίκες που μπορεί να μισούν τους πρώην συζύγους τους επειδή τους κακοποιούσαν «όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

«Μπορεί σε ένα διαζύγιο να είναι πολύ σκληρό και να έχουν συγκρουστεί οι γονείς. Μπορεί να είσαι ένας κακός σύζυγος, αλλά μπορεί να είσαι καλός γονιός. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου.

Μπορεί εγώ να χώρισα με τη γυναίκα μου και να έχω πάθος εναντίον της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κακός πατέρας. Όπως αντίστροφα, μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της την απατά, την έδερνε, την κακοποιούσε και έχει μίσος εναντίον του πρώην άνδρα της, όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδια σήμερα μίλησε στο Mega για λάθος διατύπωση, υπογραμμίζοντας ότι έγινε απομόνωση μέρους των δηλώσεών του, με σκοπό να δημιουργηθεί θέμα.

Πρόσθεσε πως πάντα μιλούσε κατά της βίας και πως θεωρεί την ενδοοικογενειακή βία μία από τις φρικτότερες μορφές βίας που υπάρχουν.

«Πόσοι έχουν δει όλη την ομιλία και δεν απομόνωσαν μόνο αυτή τη φράση; Αυτό το νομοσχέδιο που ήρθε είναι για την επιμέλεια των τέκνων μετά από ένα σκληρό διαζύγιο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην παρέμβει δεσμευτικά για τον φυσικό δικαστή. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κρίνεται από τα δικαστήρια. Έλεγα πως η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει για κάθε περίπτωση ξεχωριστά» τόνισε ο κ. Λοβέρδος μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

Στη συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει τι εννοούσε με την τοποθέτησή του αυτή.

«Προφανώς αν κακοποιεί κάποιος τη γυναίκα του κανένα δικαστήριο στον κόσμο δε θα έλεγε ότι θα πρέπει να δοθεί μέρος της επιμέλειας του παιδιού σε αυτόν τον πατέρα. Είπα ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορούμε να την κρίνουμε αν δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Μπορεί κατ’ υπερβολή να είπα αυτό που είπα, μπορεί να ήταν λάθος διατύπωση. Αλλά αυτό που σας είπα ήταν το νόημα της ομιλίας μου. Ήταν λάθος η διατύπωση αν απομονώσεις μία φράση» δήλωσε στη συνέχεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εξήγησε πως δεν θα έπρεπε να μιλήσει για κακοποίηση για να μην υπάρξει παρεξήγηση, αλλά ήθελε να δείξω την υπερβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.