ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΠΑΣΟΚ: «Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το πληρώνει ο ελληνικός λαός»

ΠΑΣΟΚ: «Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το πληρώνει ο ελληνικός λαός»

Πολίτικος αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των κομμάτων για την μείωση του στόχου από το 3,5% στο 2% από το 2018 και μετά. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το ΠΑΣΟΚ να τονίζει με ανακοίνωσή του πως «το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ το πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά που μεταναστεύει».

«Η Ελλάδα βρίσκεται για 7ο χρόνο σε μνημόνιο όταν όλες οι χώρες με αντίστοιχα προβλήματα μπήκαν αργότερα και ήδη έχουν εξέλθει, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Παντού υπήρξε στοιχειώδης συνεννόηση εκτός από την Ελλάδα, όπου η ΝΔ είχε άλλη συνταγή και ο ΣΥΡΙΖΑ μαγική λύση.Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητάς τους το πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά που μεταναστεύει. Όποιος αρνείται και σήμερα τη συνεννόηση και την ανάγκη εθνικής γραμμής για κρίσιμα ζητήματα όπως το χρέος και τα πλεονάσματα προτάσσοντας το μικροκομματικό του συμφέρον προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα και τους πολίτες της. Η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά είναι πρόταση εξόδου από τα μνημόνια. Οι αντιπαραθέσεις για τα αυτονόητα είναι προάγγελος επιμήκυνσης της ταπεινωτικής εποπτείας της χώρας και κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα, ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε -επί της ουσίας- από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, την  εβδομάδα που πέρασε, επεσήμανε ότι είναι μη ρεαλιστικό ένα πλεόνασμα 3,5% για μακρύ χρονικό διάστημα.

Ακολούθησαν οι δηλώσεις του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, οι οποίοι υποστήριξαν πως απαιτείται μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, στο 2%. Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στο «εθνικό μέτωπο» προκειμένου να γίνει καλύτερη διαπραγμάτευση μετά το 2018, οπότε ολοκληρώνεται το παρόν πρόγραμμα για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.