Επίθεση Ευ. Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Επίθεση Ευ. Βενιζέλου κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτηρίζει την επιστολή του επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ για τις τηλεοπτικές άδειες στην Αθήνα ως «προοίμιο για όσα θα επακολουθήσουν» παρομοιάζοντας τη χώρα μας με την Πολωνία. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προ μηνός ενεργοποίησε το επόμενο βήμα εποπτείας της Πολωνίας για παραβίαση των αρχών κράτους δικαίου επειδή προσπαθεί να χειραγωγήσει τα κρατικά ΜΜΕ. 

«Υπάρχουν αυτή την περίοδο χώρες – μέλη της ΕΕ, στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή των ενωσιακών οργάνων επειδή η στάση των αντίστοιχων εθνικών κυβερνήσεων απέναντι στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη θέτει ζήτημα προσβολής των αξιών της Ένωσης. Για μια από αυτές έχει κινηθεί και η σκληρή διαδικασία του άρθρου 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΕΕ)» επισημαίνει, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Πολωνία.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει ακόμη «την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα διαφυλάξει εντέλει και την εξωτερική αλλά και την εσωτερική της ανεξαρτησία και θα προστατεύσει την πολυφωνία και το κράτος δικαίου.» 

«Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν δυστυχώς και στην Ελλάδα. Ούτε η αγωνία για το κλείσιμο των αξιολογήσεων και την καταβολή των δόσεων του τρίτου μνημονίου που κατέστησε αναγκαίο η πολιτική της κυβέρνησης, ούτε το Brexit μπορούν να κρύψουν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχέση με τους θεσμούς της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» παρατηρεί ο κ. Βενιζέλος. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου με την οποία κινείται επισήμως η διαδικασία κατά της χώρας μας για σωρεία παραβιάσεων του δικαίου της ΕΕ με τις ρυθμίσεις που επέβαλε η κυβέρνηση ως προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του φάσματος συχνοτήτων, είναι το προοίμιο για όσα φυσιολογικά θα ακολουθήσουν ως προς την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.»

Όλα όσα περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη επιστολή του κ. Έτιγκερ, προσθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχαν επισημανθεί στη Βουλή στις 29.1.2016. Είχα τότε τονίσει επιπλέον ότι οι παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου ως προς τις ρυθμιστικές αρχές συνιστούν και παραβιάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος. Όσα ισχύουν ως προς τις ρυθμιστικές αρχές, όπως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ισχύουν επαυξημένα ως προς τις προβλεπόμενες στο Σύνταγμα ανεξάρτητες αρχές, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), τις βασικές αρμοδιότητες του οποίου έχει υφαρπάξει με αντισυνταγματικό νόμο ο υπουργός.

«Ο υπουργός Προπαγάνδας Νίκος Παππάς πιάστηκε πάλι ψευδόμενος» τόνισε δηκτικά από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.