ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει ο Ε.Βενιζέλος την προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου

«Πραξικοπηματική» χαρακτηρίζει ο Ε.Βενιζέλος την προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου

Ως πραξικόπημα, κατά της κοινής λογικής και της εθνικής συναίνεσης και ενότητας, χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

«This is a coup» (Αυτό είναι Πραξικόπημα), είναι ο τίτλος του άρθρου του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα «Νέα». Πρόκειται για το σύνθημα που κυκλοφόρησε μετά από την 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, η οποία οδήγησε σε υποχώρηση και στο τρίτο μνημόνιο υπό την απειλή του Grexit.

Στο άρθρο, επισημαίνει ότι αν το κίνητρο της κυβέρνησης ήταν θεσμικό ή ιδεολογικό, η αλλαγή του εκλογικού νόμου έπρεπε να είχε γίνει μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και πάντως πριν από τις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος στο άρθρο του σημειώνει ότι η ίδια κυβέρνηση, «όπως αποκαλύπτεται είχε «αναθέσει σε αλλοδαπούς ιδιώτες την προετοιμασία σχεδίου (plan X) για την ηθελημένη επάνοδο στο εθνικό νόμισμα υπό συνθήκες κατάλυσης των συνταγματικών εγγυήσεων και ελευθεριών», ότι «αφού ευτέλισε τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος, ευτέλισε και το αποτέλεσμά του, μετατρέποντας το δήθεν υπερήφανο Οχι, αρχικά μεν στο Μνημόνιο τρία, στη συνέχεια σε διαρκές Μνημόνιο μετά το 2018 και τελικά σε πλήρη παράδοση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής κυριαρχίας και των θεσμών της χώρας (υπερταμείο, ΤΧΣ κ.ο.κ.) στην τρόικα» και ότι «επιδιώκει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με πρωτόγονο νομικά τρόπο».

«Πρόκειται για την κυβέρνηση που χαιρόταν το καλοκαίρι του 2015 για τη διεθνή συμπαράσταση που συγκέντρωνε κατά των κακών Ευρωπαίων με το σύνθημα «this is a coup» και τώρα βλέπουμε ότι δεν είχε πρόβλημα να ετοιμάζει plan X που ήταν το ίδιο ένα coup καθώς προέβλεπε εκ των πραγμάτων την κατάλυση των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μεγαλύτερο όμως coup είναι αυτό που αποπειράται και πάλι η κυβέρνηση κατά της κοινής λογικής, κατά της κοινωνικής και εθνικής συναίνεσης και ενότητας που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό είναι πράγματι ένα ουσιαστικό και επικίνδυνο χτύπημα. This is, λοιπόν, a coup», καταλήγει στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.