ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αμετανόητος ο Γ.Παπανδρέου: Το «λεφτά υπάρχουν» το λέω και σήμερα!

Αμετανόητος ο Γ.Παπανδρέου: Το «λεφτά υπάρχουν» το λέω και σήμερα!

«Υπάρχουν δυνατότητες μιας συνένωσης πάνω όμως σε αρχές και πρόγραμμα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του την Παρασκευή στον Real FM, μιλώντας για τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει αναφορικά με εγχείρημα επανένωσης της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Προϋπόθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, για τον άτυπο διάλογο που κάνουμε και τις επαφές που γίνονται, «είναι να κατανοήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα, γιατί υπήρξαν οι διασπάσεις αυτού του χώρου και αυτό έχει σχέση με τον τρόπου που βλέπουμε τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».

«Χρειάζεται να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, η κρίση πρέπει να μας διδάξει, είναι να δούμε εμείς ως Έλληνες τι χρειάζεται για να φτιάξουμε ένα δημοκρατικό λειτουργικό κράτος», συνέχισε.

Υποστήριξε επίσης πως «δεν έφεραν τα μνημόνια την κρίση, η κρίση έφερε τα μνημόνια», εξηγώντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι απλώς να μειώσουμε το έλλειμμα ή να κάνουμε περικοπές, αλλά υπήρξαν βαθιές αιτίες όπως η διαφθορά η πελατειακή αντίληψη. Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το “λεφτά υπάρχουν” το λέω και σήμερα γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά», ανέφερε σε σχετική ερώτηση. «Οι πόροι που υπάρχουν… Για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση -να συνεχιστεί να επεκταθεί- έφερε στο ελληνικό δημόσιο 2,5 δισ. τον χρόνο. Πόσος είναι ο ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο; Δηλαδή ένας ολόκληρος ΕΝΦΙΑ κερδήθηκε. Αν συνεχίζαμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν. Άρα λοιπόν τα λεφτά υπάρχουν αν φτιάξουμε ένα λειτουργικό κράτος. Αυτά έλεγα και προεκλογικά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.