ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α. Κωνσταντινόπουλος: «Ο Αλ. Τσίπρας σκέφτεται τη δεύτερη θέση αλλά δεν μπορεί να φανταστεί πως μπορεί να είναι και τρίτος»

Α. Κωνσταντινόπουλος: «Ο Αλ. Τσίπρας σκέφτεται τη δεύτερη θέση αλλά δεν μπορεί να φανταστεί πως μπορεί να είναι και τρίτος»

Για προσπάθεια «να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής τους συνέντευξης για τον εκλογικό νόμο.

«Σκέφτεται (ο κ. Τσίπρας) τη δεύτερη θέση, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί πως μπορεί να είναι και τρίτος στις εκλογές. Καταλαβαίνει την κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο και χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης, σαν από τα παλιά, έρχεται να υπερασπιστεί κάτι, το οποίο γνωρίζει και ο ίδιος και το γνωρίζει κι όλος ο κόσμος ότι δεν μπορεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία» και υποστήριξε πως «η Νέα Δημοκρατία θέλει να φτιάξει ένα ψεύτικο δίπολο με τον κ. Τσίπρα».

«Εμείς» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος «θέλουμε ένα σύστημα το οποίο να είναι αναλογικό και να μην συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά, να φτάνει κάποιος στο 47% και να μην μπορεί να πάρει πλειοψηφία. Ούτε το τραγελαφικό σύστημα του κ. Παυλόπουλου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε ένα κόμμα ακόμη κι αν πάρει 19% να παίρνει 50 (έδρες) μπόνους».

Επανέλαβε την πρόταση για ένα «αναλογικότερο σύστημα, που σημαίνει μείωση του μπόνους και να υπάρχει και κυβερνησιμότητα στη χώρα» αλλά «και κατάτμηση των (μεγάλων) περιφερειών».

Σε ό,τι αφορά τα «βήματα» για τη συγκρότηση μιας νέας παράταξης της κεντροαριστεράς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε πως ο ηγέτης θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, αλλά, όπως τόνισε, δεν αρκεί μόνο αυτό. «Σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνουν όλα από τη βάση, όλα από την αρχή, με αξιοπιστία. Η διαδικασία αυτή, όταν ξεκινήσει θα πρέπει να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι για τον τόπο της επόμενης ημέρας. Αν δεν θέλει κάποιος να το κάνει και δεν θέλει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, είναι καλύτερα να μην μπει καθόλου», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.